Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΕΛΛΗΝΑ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΘΗ

Της Δέσποινας Λαζαρίδου
Τι είναι αυτό που πάθαμε σαν λαός; Ξεχάσαμε ποιοί είμαστε!! Ξεχάσαμε την καταγωγή μας! 

Ένας λαός αφανίζεται όταν πέφτει στην λήθη. Η λήθη είναι μια κατάσταση στην οποία πρώτος υπεύθυνος είναι ο εαυτός μας, ακολουθώμενος από την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία. Όλοι αυτοί ρίχνουν το πνεύμα μας σε μια άθλια κατάσταση. Ξεχνάμε. 

Σύμμαχος τους τα ΜΜΕ που καθοδηγούνται από άτομα, τα οποία έχουν κάποιους στόχους και επιδιώξεις, για δικούς τους είτε καλούς είτε πονηρούς σκοπούς. Φυσικά όταν οδηγείς έναν άνθρωπο, έναν λαό, ένα έθνος στην λήθη έχει να κάνει με πονηρούς σκοπούς. Όσο αποτρόπαιο και συνομοσιολογικό να ακούγεται, είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα. 

Στο όνομα του πλουτισμού καταστρέφονται άνθρωποι, ψυχές, ολόκληροι λαοί. 

Μια συμβουλή που δίνεται από την σύγχρονη ψυχολογία είναι: Κλείδωσε το παρελθόν και κοίτα το σήμερα. Ξέχασε το αύριο επειδή είναι αγέννητο και ζήσε το σήμερα. 

Και τίθεται το ερώτημα. Αν κλειδώσω το παρελθόν, το στείλω στην λήθη, πως θα γνωρίζω τα λάθη μου; Αν κλειδώσω το παρελθόν και το στείλω στην λήθη, πως θα ξέρω ποιός είμαι; 

Αν κλειδώσω το παρελθόν και το στείλω στην λήθη, πως θα διδάξω την νέα γενιά; 

Μια άλλη μεγάλη παγίδα που στήσανε είναι η εκμετάλλευση της ανάγκης. Κάθε άνθρωπος, κάθε λαός έχει ανάγκη από την επίγεια ευημερία. Την ειρήνη. Την καθημερινότητα. Διοχετεύοντας την μέριμνα μας σε αυτά, περνά στην λήθη η καταγωγή, η εθνικότητα, οι αξίες, τα ήθη και τα έθιμα. Ο άνθρωπος γίνεται μηχανή, ένα λογικό όν που σαν τον Σύσιφο, κυλάει τον βράχο μέχρι την κορυφή και μόλις πιστέψει ότι έφτασε στον στόχο του, ο βράχος κατρακυλά κάτω από άλλη πλευρά. Έτσι είναι ένας σύχρονος Σύσιφος και το χειρότερο...δεν το καταλαβαίνει. 

Με την προτροπή της ψυχολογίας „θέσε στόχους και ακολούθησε τους. Θα υπάρξουν αποτυχίες, εσύ όμως δεν πρέπει να στρέψεις το βλέμμα σου μακριά από τον στόχο“, κυριεύσανε τον πλανήτη. Ξέρουμε όλοι ποιοί κρύβονται πίσω από αυτήν την κατάσταση. Οι ίδιοι που θυσιάσανε τον ίδιο τους τον λαό. Οι Οβριοί. Δεν είναι μύθος. Δεν είναι συνομοσιολογία. Είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Το ακούμε κάθε φορά μέσα από τα ιερά βιβλία, αλλά δεν το κατανοούμε. 

Ας πάρουμε έναν άλλον λαό. Γείτονα μας. Οι Ιταλοί. Πείσανε τους ίδιους και όλο τον κόσμο, ότι ο πολιτισμός προήλθε από αυτούς. Τα αγάλματα μας, τα οποία αντιγράφτηκαν από αυτούς, τα βαφτισανε ρωμαϊκά. Η αρχιτεκτονική μας, η οποία αντιγράφτηκε από αυτούς, σήμερα είναι γνωστή ως ρωμαϊκή. Σιγά σιγά αφανίζουν την Αρχαία Ελλάδα από παντού και αφήνουν την Ρώμη και τους εβραίους να είναι αυτοί που δώσανε την σκυτάλη του πολιτισμού. Οι Ιταλοί σήμερα, περήφανοι για την καταγωγή τους, έχουν κατακλύσει την ευρωπαϊκή κοινότητα και κοσμούνται με τα στολίδια της αρχαίας Ελλάδας, παρουσιάζοντας τα ως δικά τους. Και εμείς; Εμείς τι κάνουμε; Σκύψαμε το κεφάλι και προσπαθούμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε και αν το αναλύσουμε ούτε θέλουμε να γίνουμε. 

Φτάσανε τους Έλληνες να θαυμάζουν την ασυδοσία της δύσης και την βαρβαρότητα της ανατολής και να απαξιώνουν την παράδοση τους. Όχι την παράδοση που δόθηκε από την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Την παράδοση μας από τους Αρχαίους ημών προγόνους. 

Ελάχιστοι νοιάστηκαν να ερευνήσουν το ένδοξο παρελθόν μας. Να το εφαρμόσουν, ακόμα λιγότεροι. Ελάχιστοι γνωρίζουν τα παραγγέλματα των ελλήνων φιλοσόφων. Ακόμα λιγότεροι ζουν κατά αυτά. 

Σερνόμαστε σαν τα σκουλήκια, προσπαθώντας να μιμηθούμε τους ευρω-πέους και δεν προσπαθούμε να γίνουμε αετοί όπως οι πρόγονοι μας. 

Θύμαστε τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκνα; Θυμάστε πως ξεκινά; 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ὁμιλία πρὸς τοὺς Γυμνασιόπαιδες στὴν Πνύκα 

ἐξεφωνήθη ὑπὸ τοῦ στρατηγοῦ τῇ 8ῃ Ὀκτωβρίου 1838 καὶ ἐδημοσιεύθη εἰς τὴν ἐφημερίδαν ΑΙΩΝ τῇ 13ῃ Νοεμβρίου 1838. 

Παιδιά μου! 

Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὁποὺ ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατοῦσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε νὰ φθάσω τὰ ἴχνη των. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα νὰ σᾶς ἰδῶ, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι νὰ σᾶς εἰπῶ, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ᾿ αὐτὸν ὁ ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ᾿ αὐτὰ νὰ κάμωμε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα. Καὶ διὰ τοὺς παλαιοὺς Ἕλληνας, ὁποίας γνώσεις εἶχαν καὶ ποία δόξα καὶ τιμὴν ἔχαιραν κοντὰ εἰς τὰ ἄλλα ἔθνη τοῦ καιροῦ των, ὁποίους ἥρωας, στρατηγούς, πολιτικοὺς εἶχαν, διὰ ταῦτα σᾶς λέγουν καθ᾿ ἡμέραν οἱ διδάσκαλοί σας καὶ οἱ πεπαιδευμένοι μας. Ἐγὼ δὲν εἶμαι ἀρκετός. Σᾶς λέγω μόνον πὼς ἦταν σοφοί, καὶ ἀπὸ ἐδῶ ἐπῆραν καὶ ἐδανείσθησαν τὰ ἄλλα ἔθνη τὴν σοφίαν των. 

Δεν είναι παράδοξο όταν λέγεται ότι λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αφανιστεί. 

Ο καλύτερος τρόπος να λάμψει ξανά ο Ελληνισμός είναι να θυμηθούμε ποιοί είμαστε!!!!!! Όχι πως μας καταντήσανε. Να ξεχάσουμε αυτό που θέλουν να μας κάνουν και να γίνουμε αυτό που μας αξίζει. 

Ας γίνουν λοιπόν οι πρόγονοι μας οδηγοί στο δρόμο μας. 

Ας γίνουν οι ήρωες μας τα ινδάλματα μας. 

Έχουμε πάρα πολλά που μας κάνουν ανώτερους από τους βάρβαρους και ακόμα περισσότερα να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. 

ΟΧΙ ρωμιοί ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

Απόγονοι των Σπαρτιατών, των Κρητών, των Μακεδόνων, των Θράκων. Απόγονοι του Οδυσσέα, του Αχιλλέα, του Σωκράτη, του Ιεροκλή. 

Σταματήστε να είστε ραγιάδες!!! Σταματήστε να απαξιώνετε καθετί το ελληνικό!!!Θυμηθείτε ότι 

ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ κοσμείται με ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΟΟΔΕΨΑΝ. 

Υψώστε ξανά το ανάστημα σας!!! Σαν ΕΛΛΗΝΕΣ!!! όχι σαν ραγιάδες, όχι σαν ρωμιοί. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!! 

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου