Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ...!!!!!

Γράφει ο Τάκης Παπανικολάου

Όταν σε μία χώρα δεν "υπάρχει" κράτος ...
... όταν σε μια χώρα δεν υπάρχει παιδεία ...
... όταν σε μία χώρα δεν υπάρχει συνειδητός πολίτης ...
... όταν σε μία χώρα δεν υπάρχει Εθνική συνείδηση ...
... όταν σε μία χώρα ΥΠΑΡΧΕΙ μία αγορά που πουλάει ψηλοτάκουνες γόβες για μωρά και τάνγκα για προέφηβες, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυΐα για να δει πως το σεξ -για να μην πούμε το πορνό- εισβάλει στις ζωές των παιδιών μας ενώ εμείς δεν έχουμε την παιδεία να καταλάβουμε τι συμβαίνει ...
Τι παράδειγμα μπορεί να υπάρχει στο μυαλό ενός 8χρονου κοριτσιού όταν στην γιορτή του σχολείου της η μαμά την συνοδεύει με υπερσούπερ καυτό σορτς για να φαίνεται το τεράστιο τατού στο μπούτι ?
Τι παράδειγμα μπορεί νάχει ένα 7χρονο αγοράκι όταν ο μπαμπάς βρίζει στο κινητό και πετάει το πλαστικό κύπελλο του καφέ στο δρόμο ? ... όταν σπίτι βλέπει τον μπαμπά και την μαμά να μαλώνουν, να βρίζονται, να κτυπάει ο ένας τον άλλον ? .... δεκάδες, ατελείωτα παραδείγματα, απίστευτες εικόνες από γονείς χωρίς συνείδηση και συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά τους.
Δεν έχουμε την παιδεία να μιλήσουμε με τα παιδιά μας ...
αντίθετα έχουμε την υπερηφάνεια να τα πάρουμε πχ στο γήπεδο μαζί μας ...
Δεν ασχολούμεθα με τα προβλήματα των παιδιών μας, αντίθετα έχουμε όλη την άνεση να τα πάρουμε μαζί μας πχ στην καφετέρια ...
Δεν μου φταίει το "γήπεδο" ούτε η "καφετέρια" αλλά τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια έχουν μπερδευτεί εντελώς σε σχέση με το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι. 
Μάθαμε να "παρκάρουμε" τα παιδιά μας αντί να ασχοληθούμε μαζί τους, να σκύψουμε πάνω τους, να παίξουμε μα κυρίως με επίγνωση να τους δώσουμε την ανατροφή που αξίζουν.
Μα πως να γίνει αυτό όταν πολλοί από τους γονείς δεν ξέρουν 'ή δεν έχουν σκεφθεί καν αυτό το κομμάτι που λέγεται "όριο" γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη να γνωρίζουν τα "όρια".
Ίσως να είναι όλο και πιο επείγον να βοηθήσουμε τα παιδιά να κάνουν αυτή τη διάκριση.
Σε μία αγορά λοιπόν που πουλάει ψηλοτάκουνες γόβες, δεν
χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυΐα για να δει πως είτε το θέλουμε, είτε όχι, η τηλεόραση το μεταφέρει στα σαλόνια 
μας και το διαδίκτυο στις κρεβατοκάμαρες μας.
Είναι νομίζετε νωρίς για να εκτιμήσει κανείς πώς ακριβώς θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα τα παιδιά μας η ανατροφή τους σε αυτό το υπερσεξουαλικό περιβάλλον ?
"Κάποιος" θα πρέπει να σημάνει το κουδούνι του συναγερμού και να αντιμετωπίσει αδιαπραγμάτευτα όλη αυτή τη σεξουαλικότητα στην οποία εκτιθέμεθα καθημερινά κι αυτός ο 
"κάποιος" θάταν προτιμότερο νάναι ΜΟΝΟ ο γονιός μιας και η πολιτεία είναι απούσα 'ή απέχει σκοπίμως πίσω από πολλά μα πολλά συμφέροντα που κρύβει η αγορά.
Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις φωτογραφίες που αναρτούν οι έφηβοι στο «μάι σπέις»: αν δε μιμούνται σκηνές πορνό που έχουν δει, μιμούνται στα σίγουρα εμπνευσμένες από το πορνό εικόνες και πόζες που αφθονούν αλλού: δερμάτινα εσώρουχα, κορσέδες και φανταχτερές 
γόβες-στιλέτο, που άλλοτε αποτελούσαν σήμα κατατεθέν των πορνοστάρ, ΣΉΜΕΡΑ αφθονούν στα γυμνάσια και τα λύκεια.
Η λέξη "πορνό" γίνεται χαρακτηρισμός μιας ευρύτερης έννοιας και πρέπει να κατανοηθεί από όλους χωρίς να κολλάμε μόνο στην λέξη σαν ενόχληση αλλά στην ουσία που σκεπάζει όλο αυτό που συμβαίνει ... όλο αυτό που έπαψε να μας σοκάρει και το κάνουμε "καθημερινότητα"
«Όλη αυτή η υπερέκθεση στο σεξ, διαστρεβλώνει το περιεχόμενο της ενηλικίωσης» ... το "φωνάζουν" αναλυτές από όλο τον κόσμο, εσείς σκεφθείτε το και αντιμετωπίστε το με όποιο τρόπο κι αν χρειαστεί.
Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως τα παιδιά που εκτίθενται σε τέτοιου είδους σεξουαλικές σκηνές διαμορφώνουν ΛΑΘΟΣ για τις πιο παραδοσιακές αντιλήψεις για το ρόλο των φύλων.
Τα παιδιά επίσης, όπως είναι λογικό, ελέγχουν πολύ λιγότερο από άλλες κατηγορίες την εκδήλωση της σεξουαλικότητάς τους, και δε γνωρίζουν ποιες συμπεριφορές συνιστούν 
σεξουαλική κακοποίηση. Ως τμήμα, έρευνας ερευνητές αναφέρονται σε ιστορίες που άκουσαν από δασκάλους και καθηγητές για κορίτσια που έστελναν με το κινητό ημίγυμνες φωτογραφίες τους σε συμμαθητές τους που μόλις είχαν γνωρίσει, ή που «παρέλαυναν» σε όλους τους χώρους του σχολείου με αποκαλυπτικές εμφανίσεις, με σκοπό να προκαλέσουν.
Τα παιδιά δε διαθέτουν την ωριμότητα να ερμηνεύσουν ή να κατανοήσουν το πλαίσιο των εικόνων που βλέπουν, παράλληλα όμως βλέπεις μιμήσεις σεξουαλικών πράξεων που άλλοτε τις έβρισκες μόνο στα "πορνό". Μοιάζει λες και τα παιδιά να έχουν εκπαιδευτεί σε μία αντίληψη για το σεξ, πριν καν τους μιλήσει κανένας γι’ αυτό.
Σε αυτήν την «εκπαίδευση» περιλαμβάνονται και οι χιλιάδες εικόνες από τα ΜΜΕ με ρητό σεξουαλικό περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά μας πριν φτάσουν στην εφηβεία. Σύμφωνα με τους ειδήμονες, αυτή η έκθεση μπορεί να καταστήσει απογοητευτική την εμπειρία του πραγματικού σεξ, ιδίως σε νεαρούς άνδρες που κυριαρχούνται από φαντασιώσεις πορνικής έμπνευσης.
Στις ταινίες αλλά και σε κάποιες διαφημίσεις οι γυναίκες απεικονίζονται ως ακόρεστες για σεξ και πρόθυμες να υποστούν κάθε είδους λεκτική, φυσική ή σεξουαλική βία. Πολλά νεαρά κορίτσια, μη γνωρίζοντας τίποτα διαφορετικό, πέφτουν με τα μούτρα στη μίμηση αυτού του κυρίαρχου πολιτιστικού κώδικα.
Οι γονείς δεν αντιστέκονται στα τηλεοπτικά πρότυπα που περνάνε πολλές μα πολλές εκπομπές 
Δείτε κάποια πρωινάδικα και αναλογιστείτε τι πρότυπα έχει το δικό σας παιδί είτε για να προβληματιστεί, είτε για να μιμηθεί ... κορίτσια - αγόρια προσπαθούν να διακρίνουν μέσα από 
όλο αυτό τα φύλα μα το μόνο που βλέπουν είναι μια μπερδεμένη ομίχλη των φύλων.
Είναι πλέον γεγονός πως τα "αρσενικά" χάνονται στο βωμό του κέρδους, είτε αυτό λέγεται υποστήριξη της διαφορετικότητας είτε αυτό λέγεται προσβασιμότητα "άλλων" ατόμων σε τηλεοπτικά πάνελ που όσο αδιάφορα φαίνονται τόσο καταστροφικό ρόλο παίζουν στην ψυχολογία των παιδιών μας.
Εμείς όμως τι κάνουμε ? γιατί υποκύπτουμε στην όποια μόδα μας λανσάρουν ? δείτε το κούρεμα των νέων, δείτε τα τατού των νέων, δείτε το ντύσιμο των νέων ... χάσαμε τον έλεγχο 
και πάψαμε να αντιδρούμε με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε μια γενιά που έρχεται για να καταστρέψει ότι έχει μείνει όρθιο ... χάνεται η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός ... δείτε την 
αυθάδεια σαν λάθος και όχι σαν προτέρημα - δείτε την ετοιμολογία σαν λάθος και όχι σαν προσόν ... συγκρίνατε τις συμπεριφορές του χθες με του σήμερα και νιώστε την ευθύνη που αναλογικά μας αντιστοιχεί.
Σήμερα πολλές έφηβες αυτοαποκαλούνται «τσούλες» και «πουτ…». Κι είτε είναι το σχολείο ή οι παρέες 'ή έστω ένα ευρύτερο σύνολο επιρροών, το απρόσωπο, χωρίς δεσμεύσεις ευκαιριακό σεξ, η λεγόμενη «αρπαχτή» αποτελεί ένα από τα καθοριστικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά μιας ολόκληρης γενιάς εφήβων -αυτή η υποκουλτούρα αποτελεί ήδη αντικείμενο πολλών ερευνών και αντίστοιχων δημοσιεύσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το «αρπαχτή», της κοινωνιολόγου 
Καθλίν Μπογκλ (Kathleen Bogle).
Αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΊ γινόμαστε συνένοχοι σε ένα καταστροφικό αύριο ???
Εύχομαι σε όλους να σκεφθείτε και να δείτε με πραγματική αγάπη τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των παιδιών μας ... εύχομαι σε όλους να υπάρξει η σύνεση και η αντίληψη για να αντιμετωπίσετε όλο αυτό ... διαφορετικά και για όσους μπορεί να κούρασα με όλα αυτά : ο καθένας είναι άξιος της τύχης του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τάκης Παπανικολάου ©2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου