Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ



Γράφει η Δέσποινα Λαζαρίδου 

Τι είναι η Ελλάδα μας; 

Για κάποιους είναι μια χώρα με μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Για άλλους είναι μια χώρα με πλούσιο ορυκτό πλούτο. Για τον Έλληνα τι είναι;

Για τον Έλληνα η Ελλάδα είναι
Η μάνα του, που τον ανέθρεψε, που του έδωσε πνευματική ζωή, που τον γαλούχησε να γίνει ήρωας, να φτάσει τους αθανάτους.

Είναι η τροφός του. Αυτή που τον τάισε με θεϊκή τροφή. Που του έδωσε να πιει το νέκταρ το θεϊκό ποτό.

Είναι η ιδέα του. Η αθάνατη και λαμπερή ιδέα του αγωνιστή. Που αντλεί την δύναμη για να πολεμήσει τους ορατούς και τους αόρατους εχθρούς.

Είναι η κληρονομιά του, ο πολιτισμός του. Είναι η σκυτάλη που δίνει ο γονέας στο παιδί για να συνεχίσει την πορεία του.

Είναι η άσβεστη φλόγα που σιγοκαίει μέσα μας. Πολλές φορές την αγνοούμε, την παραμελούμε, την ξεχνάμε. Αυτή όμως ακοίμητη σιγοκαίει μέχρι που γίνεται πυρκαγιά και μας κατακαίει τα σπλάχνα, θυμίζοντας μας ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο προορισμός μας.

Η Ελλάδα κυλάει στο αίμα μας. Είναι η ζωή , η ψυχή και η ανάσα μας. Είναι το φως που λάμπει και διώχνει το σκοτάδι που πάει να εξαπλωθεί. Μπορεί κάποια στιγμή να φαίνεται ότι σβήνει. Όμως θεριεύει και διώχνει το σκοτάδι.

Η Ελλάδα είναι έρωτας, ζωή. Είναι αυτή που για την λευτεριά της, ο Άδης ανοίγει τα σπλάχνα του και αφήνει τους ανδρειωμένους να αγωνιστούν για την ελευθερία της και για την δόξα της.

Είναι αυτή που κάθεται στο ολόχρυσο παλάτι , σε θρόνο μεγαλοπρεπή. Και γύρω της οι ήρωες και οι αθάνατοι που την προσέχουν και την λατρεύουν στην αιωνιότητα. 

Είναι η λαμπερή βασίλισσα που μπρος της όλος ο κόσμος κλίνει γόνυ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου