Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ



Γράφει η Δέσποινα Λαζαρίδου
 
Αν υπάρχει κάποιος ο οποίος θα ήθελε να παρακολουθήσει την εξαφάνιση ενός λαού, πρέπει να κάνει ένα οδοιπορικό στην ιστορία της Ελλάδος. Να ξεκινήσει χιλιάδες χρόνια πίσω, από την εποχή της δημιουργίας, να θαυμάσει την εξέλιξη του ανθρώπου- Έλληνα, την δημιουργικότητα του, την ανάπτυξη της φιλοσοφίας, των επιστημών, της τέχνης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, το ήθος, τα έθιμα, την διδασκαλία του ηρωϊσμού, την διδασκαλία του πνεύματος, του φωτός, γιατί αυτό σήμαινε η λέξη Έλλην…
Το οδοιπορικό συνεχίζεται…η εξάπλωση και τα φώτα του ελληνικού πολιτισμού φτάνουν στα βάθη της Ασίας. Πολλοί λαοί δέχονται το φως του Ελληνισμού, μελετούν τα συγγράμματα των Ελλήνων φιλοσόφων και επιστημόνων. Ο πολιτισμός απλώνει το πέπλο του παντού..
Όμως μια βαριά συμφορά, μια κατάρα πέφτει πάνω στον Έλληνα. Ξαφνικά από δημιουργός γίνεται σκλάβος, υποδουλώνεται από ρωμαίους, ούνους , μογγόλους και την χειρότερη ράτσα της υφηλίου, τους εβραίους. Του κλέβουν τα συγγράμματα των προγόνων του, του καταστρέφουν τον πολιτισμό του, του επιβάλλουν βαρβαρικές συνήθειες, τον εξαθλιώνουν, τον ταπεινώνουν. Όλη η σοφία της Ελλάδος λεηλατείται και καταλήγει στα χέρια των βορείων βαρβάρων, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν για να γίνουν…άνθρωποι.
Ο  Έλληνας αγωνίζεται, παλεύει, πολεμάει να μην αφανιστεί. Με την προφορική παράδοση μεταφέρει ότι διδάχτηκε από τους παλαιότερους. Πιάνει τα άρματα. Διώχνει τους κατακτητές. Αλλά το μικρόβιο της σαπίλας έχει μπει στον κόρφο του. Οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ταγοί της χώρας, βαφτίζουν και κατοχυρώνουν συνταγματικά πλέον Έλληνα κάθε έναν που δηλώνει πίστη στον Χριστό. Έτσι ξεκινά η αλλοτρίωση του λαού μας. Το Ομόαιμον, το Ομότροπον και το Ομόγλωσσον παύουν πια να υφίστανται. Ισχύει μόνο το Ομόθρησκον.   
Η σαπίλα εξαπλώνεται. Στον 20ο αιώνα αρχίζει και κάνει εμφανή τα σημάδια της. Το εβραικό στοιχείο εξαπλώνεται μέσω πολιτικών ιδεών. Με δέρμα προβάτου διεισδύει στην ελληνική κοινωνία και παρασύρει με όμορφα λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις τους Έλληνες, οι οποίοι εξαιτίας των πολέμων στερήθηκαν το δικαίωμα της γνώσης και του μελετάν ορθά.
Η όποια ελληνική πολιτική ή λογοτεχνική φωνή προσπαθεί να αφυπνίσει, αμαυρώνεται, διασύρεται με συκοφαντίες, τίτλους, χαρακτηρισμούς και ναι….αφορίζεται.
Και φτάνοντας στον 21ο αιώνα, η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι λιγοστοί συνειδησιακά Έλληνες βρίσκονται φιμωμένοι στην δοξασμένη χώρα ή σκορπισμένοι στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Η Ελλάς κυβερνάται από ανθρώπους αγνώστου ταυτότητας (γνωστή πλέον σε όλους), μισέλληνες. Η Ελλάδα δέχεται επιδρομή των ασιατικών φύλων. Μαζί με αυτούς εισέρχεται ο σκοταδισμός και η αλλοτρίωση, την ώρα που τα ΜΜΕ μέσω διαφόρων αποτροπιαστικών εκπομπών, μιλούν για ανθρωπισμό, φιλοξενία και ότι άλλα κουραφέξαλα τους δίδαξαν τα μεγάλα τους αφεντικά. Και ο Έλληνας αφανίζεται, σβήνει, χάνεται….
Εκτός αν…..

Μα φυσικά!!!
Πάντα υπήρχαν Λεωνίδες να φυλάξουν Θερμοπύλες.
Πάντα από τις στάχτες ξεπηδούσε κάποιος Κολοκοτρώνης, κάποιος Μελάς, κάποιος καπετάν Άγρας, κάποια Μπουμπουλίνα…
Κάπου στο βάθος θα φανεί και ο πολεμοχαρής Άρης άγοντας τα άρματα των ηρώων και των ημίθεων.
Κάπου στον ορίζοντα θα ανατείλει ο Έλληνας. Θα θυμηθεί.
Γιατί
«Ελλην» σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Ανθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί Σεβασμός. "Ελλην" σημαίνει Αρμονία καί Ηθος καί Ερως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν. 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου