Και ενώ παρατηρούμε την βίαια εισαγωγή μεταναστών, νομίμων και μη στην Ελλάδα, βιομηχανικές και οικονομικά ισχυρές χώρες ψηφίζουν νόμους κατά της μετανάστευσης, καθώς και την απέλαση μεταναστών. Στις ΗΠΑ μία μία οι πολιτείες ξεσηκώνοντε κατα της θέσεως του Ομπάμα ο οποίος είναι υπέρ των λατίνων λαθρομεταναστών.
Ξεσηκώνονται μία μία οι πολιτείες κατά του Ομπάμα
Υπέρ των Λατίνων κυρίως λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τις ΗΠΑ, τάσσεται ο έγχρωμος Αμερικανός Πρόεδρος, υπονομεύοντας παράλληλα τη νομοθετική αυτονομία των Πολιτειών και τη δυνατότητα, στο πλαίσιο του Συντάγματος, να ορίζουν τα της τύχης τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα, τάχθηκε κατά του νόμου που ψηφίστηκε από ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στην Πολιτεία της Αλαμπάμα, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στην τοπική αστυνομία να ελέγχει τους μετανάστες, μόνο και μόνο με την υποψία ότι δεν έχουν επίσημα έγγραφα παραμονής.
Και μπορεί ο νόμος να κατηγορήθηκε από τα «προοδευτικά» ΜΜΕ, όμως η Πολιτεία της Αλαμπάμα, άρχισε να αδειάζει από τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που διαβιούσαν παράνομα εκεί (υπολογίζονταν σε περίπου 140.000) και οι οποίοι «μετακόμισαν» σε άλλες Πολιτείες, όπου τα πράγματα είναι πιο «χαλαρά». Όλοι εκεί «ανέπνευσαν»... Τι είπε όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος, αφού εφεσίβαλε ανεπιτυχώς σε πρώτη φάση το νόμο, ο οποίος τέθηκε εν ισχύ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακουφίζοντας τους Αμερικανούς πολίτες της Αλαμπάμα;
«Είναι ένας κακός νόμος. Εξαιτίας αυτού, τα παιδιά διστάζουν να πάνε στο σχολείο, διότι φοβούνται ότι θα καταλήξουν στη φυλακή εξαιτίας του μεταναστευτικού καθεστώτος. Είναι λάθος. Έχουμε ήδη δει τις συνέπειες αυτού του νόμου σε κάποιους τομείς και κολέγια, όπου το 20 με 25% των μαθητών δεν πηγαίνει πλέον στα μαθήματα».
Το χειρότερο για τον Ομπάμα και το «φιλελεύθερο» μπουλούκι του, είναι ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη (συγκεκριμένα η δικαστής Sharon Lovelace Blackburn, στο Birmingham) παρά τις αναρίθμητες προπαγανδιστικές εκστρατείες από ΜΚΟ (όπως η γνωστή οργάνωση ACLU), απέρριψε τις αιτιάσεις του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και επικύρωσε το άρθρο που επιτρέπει στην τοπική αστυνομία να ελέγχει τους μετανάστες που υποπτεύεται ότι δεν έχουν χαρτιά. Η υπόθεση έχει ακόμα μέλλον, με την αμερικανική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να αναστρέψει το κύμα απελάσεων που παρατηρείται επί των ημερών του από τις αρμόδιες υπηρεσίες (σχεδόν 400.000 μόνο το 2011, αλλά και ανάλογα νούμερα το 2009 & 2010), που δέχονται φοβερές πιέσεις από τις πολιτειακές αρχές, που έχουν απηυδήσει λόγω της παρουσίας 11.000.000 λαθρομεταναστών στη χώρα, οι οποίοι εγκληματούν και καλύπτουν θέσεις εργασίας, αφήνοντας άνεργους τους πολίτες
ΠΗΓΗ elkosmos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου