Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ

Παρατηρώντας την φωτογραφία με τους 300 γενναίους Έλληνες του Λεωνίδα, η ψυχή αγάλλεται από χαρά και υπερηφάνεια. Η τόλμη, το θάρρος και η αποφασιστηκότητα που διακρίνονται σε αυτούς τους υπερήρωες είναι πρωτοφανής και παραδειγματική προς μίμηση.
Κάθε γνήσιος Έλληνας που στρέφει το βλέμμα του στους προγόνους αισθάνεται δέος και ιερή συγκίνηση για  τα κατορθώματα τους.



Χιλιάδες χρόνια αργότερα, στον ίδιο τόπο, η ίδια φυλή, το ίδιο αίμα. Μόνο τα αισθήματα αλλάζουν. 300 χαραμοφάηδες Έλληνες, ξεπουλημένοι, αδιάφοροι για τον τόπο τους. Καθήμενοι στους υψηλά βαλμένους θρόνους τους, αδιάφοροι, λαίμαργοι, αδηφάγοι πουλούν και την ψυχή τους για να απολαύσουν την επίγεια ζωή τους, να φουσκώσουν τους λογαριασμούς τους  και  να φαρδύνουν οι κοιλιές τους.
Και αν ήταν μόνο το ξεπούλημα της ψυχής θα λέγαμε ότι ο καθένας κάνει όπως νομίζει καλύτερα. ΄Οχι αγαπητοί μου φίλοι, δεν ξεπουλάν περιουσία δική τους!!! Ξεπουλάν τον τόπο μας.
Την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Δουλοπρεπής και αχόρταγοι, ραγιάδες !!  Το αίσθημα που προκαλείται είναι αηδία και σίχαμα. Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στον βωμό της λαιμαργίας τους και της απληστίας.

Αυτό όμως που δεν λογάριασαν, είναι ότι κάθε ιστορία επαναλαμβάνετε. Και στην δική μας περίπτωση, οι λίγοι εναπωμήναντες ΄Ελληνες, σαν γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα υψώνουν το ανάστημά τους για αναμέτρηση. Όχι μόνο στους έξωθεν αλλά και στους έσωθεν εχθρούς μας. Και η Ελλάδα που ξέρει τα παιδιά της, θα τιμήσει πάλι τους νέους και άξιους ήρωες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου