Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ


Γράφει η Δέσποινα Λαζαρίδου

Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι στολισμένη να γιορτάσει την απελευθέρωση της. Στα μπαλκόνια κυματίζει η γαλανόλευκη περήφανα.

Όμως τι γιορτάζει η Ελλάδα σήμερα; Μα, θα μου πείτε, την απελευθέρωση της από τους Οθωμανούς μετά από 400 χρόνια υποδούλωσης.

Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, 400 χρόνια σκυφτό το κεφάλι, ραγιάδες οι Έλληνες, με τους θρησκευτικούς ταγούς να τους αποκοιμίζουν ότι…έτσι ευδόκησε ο Θεός…, τους κοτζαμπάσηδες να έχουν «συμμαχήσει» με τους τούρκους και να ζούνε, την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες τους πεθαίνανε.

178 επαναστάσεις έγιναν για την απελευθέρωση μας. Γιατί δεν καρποφορήσανε; Γιατί φυσικά υπήρχαν οι προδότες. Γιατί υπήρχαν οι θρησκευτικοί άρχοντες που ξεχάσανε τον ρόλο τους εδώ και υπογράφανε φιρμάνια με τους Τούρκους για να κρατήσουν την εξουσία τους.

Και ξάφνου ήρθε η μεγάλη στιγμή. Καλά οργανωμένοι από την φιλική εταιρεία, με ΄περίσσιο θάρρος στην καρδιά, αγάπη για την πατρίδα, ξεσηκωθήκανε οι Έλληνες. Σαν τα μπουμπούκια που ανθίζουν στο πρώτο φως του ήλιου, έτσι άνθιζε και η Ελλάδα με τις πρώτες επιτυχίες.

Και πέτυχαν. Πέτυχαν γιατί είχαν έναν σκοπό. Την απελευθέρωση!!!! Θυσιάστηκαν για να μας δώσουν μια ελεύθερη πατρίδα. Φτωχή αλλά ελεύθερη. Μας έδωσαν την σκυτάλη για να συνεχίσουμε.

Τί κάναμε εμείς; Υποδουλωθήκαμε.

Σε μια ελεύθερη πατρίδα, υποδουλωθήκαμε σωματικά, υλικά και πνευματικά. Και ενώ όλοι το γνωρίζουμε, κανείς δεν αισθάνεται αρμόδιος να κουνηθεί. Άλλοι περιμένουν τους εξωγήινους, άλλοι τους αμερικάνους, άλλοι τους ολύμπιους και πάει λέγοντας.

Και ερωτώ. Αν ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα και όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν περίμεναν όλους αυτούς θα είχαμε απελευθερωθεί; Όχι. Θα κυκλοφορούσαμε με τούρκικες μαντήλες και οθωμανικά σαλβάρια.

Έλληνα, μάθε από τους προγόνους σου. Σήκωσε μπαϊράκι και αγωνίσου. Έχουμε έναν εχθρό, χθόνιο, αόρατο, αλλά υπάρχει. Πάρε το καριοφίλι σου και πολέμα. Και φώναξε όπως ο μεγάλος Στρατηγός μας. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, Φωτιά και τσεκούρι στους κομμουνιστές και στους «φιλανθρωπιστές»

Τιμή και δόξα στους ήρωες μας. Τιμή και δόξα και στα παλικάρια μας που σήμερα φυλάνε θερμοπύλες, την ώρα που οι πολιτικοί ταγοί μας ξεπουλάνε και οι θρησκευτικοί ταγοί μας αποκοιμίζουν .

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου