Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ



Γράφει η Δέσποινα Λαζαρίδου
Ζούμε σε μια εποχή που η καθημερινότητα μας έχει απλοποιηθεί χάρη στην τεχνολογία και στην επιστήμη. Ζούμε σε μια εποχή όπου η γνώση είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά για πολλούς. Η εποχή μας παρέχει ότι μπορεί ένας σώφρονας άνθρωπος να επιθυμήσει. Κι όμως ο άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος. Δεν είναι ικανοποιημένος. Ζει σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου, καταβεβλημένος από άγχος και φόβο. Έναν φόβο που τόσο έντεχνα τον εμφύτευσαν οι κυβερνώντες. Έναν φόβο που καθημερινά τρέφεται από τα εντεταλμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Ας δούμε όμως το δράμα της ανθρωπότητας του 21ου αιώνα από την αρχή.
Θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αποφάσισαν κάποιοι «οραματιστές» την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών. Αποφάσισαν και υλοποίησαν την δημιουργία «συμμαχιών» με προσωπείο οικονομικό. Ξαφνικά γέμισαν οι αγορές σε κάθε κράτος με αγαθά που οι πολίτες άλλες εποχές τα γνώριζαν από βιβλία, από φωτογραφίες και ήταν οικονομικά απλησίαστα όταν τα έβρισκαν στην αγορά της πόλης τους. Όμως αυτό δεν ικανοποίησε τους οραματιστές, που έβλεπαν τα πουγκιά τους να γεμίζουν. Θέλησαν να αυξήσουν τα έσοδα. Το μεγαλύτερο έξοδο σε μία επιχείρηση είναι τα έξοδα προσωπικού.
Εφόσον με την ιδεολογία του κομμουνισμού, δεν κατάφεραν να πετύχουν άμεσα τον σκοπό τους, εφευρέθηκε η μέθοδος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Μετάφραση: Εισαγωγή από τρίτες χώρες, φτωχές, εργατικού δυναμικού να μειώσουν το κόστος. Όμως δεν αρκέστηκαν ούτε σε αυτό. Η λύσσα που έπιασε τους κυβερνώντες για εξουσία, δεν μπορεί να περιγραφεί. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά να περιγράψουν την αλαζονεία που τους κυρίευσε. Απαίτησαν υποταγή συνειδήσεων. Για να μπορέσουν να το επιτύχουν εφηύραν την «τρομοκρατία». Μια τρομοκρατία η οποία χρηματοδοτήθηκε από τις ίδιες τις εταιρείες. Για να  μπορέσουν να επιτύχουν σίγουρα τον στόχο τους, εξαγόρασαν τους υπαλλήλους της δημοσιογραφίας. Αυτοί ήταν και είναι  οι «ντελάληδές» τους.
Προχώρησαν βάση σχεδίου, πλημμυρίζοντας την «πολιτισμένη» Δύση, με άξεστους βαρβάρους, οι οποίοι ακολουθούν σαν τα πρόβατα την πιο αιμοβόρικη και αιμοχαρή θρησκεία. Τους μουσουλμάνους. Σαν ακρίδες ξεχύθηκαν αυτοί στην δυτική κοινωνία, επιβάλλοντας τα πρωτόγονα έθιμα τους. Γιατί είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να ενταχθούν σε καμία άλλη κοινωνία, πλην αυτή του Ισλάμ. Μαζί με αυτούς άρχισε να έρχεται και ο σκοταδισμός στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η αναγέννηση, για την οποία αγωνίστηκαν αιώνες πριν οι λαοί της Ευρώπης, αρχίζει και αποχωρεί, δίνοντας την θέση της στον δεύτερο και χειρότερο μεσαίωνα που θα ζήσει η ανθρωπότητα.
Τα ΜΜΕ καλά οργανωμένα και πληρωμένα από τα μεγάλα αφεντικά, καθημερινά πιπιλίζουν το μυαλό των θεατών, για τον κίνδυνο που διατρέχει ο κόσμος από τις κακές ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες, τις οποίες στα επόμενα λεπτά, στηρίζουν λέγοντας για τους λόγους που τις ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, παρουσιάζοντας τους εισβολείς ως κακόμοιρους και δυστυχισμένους. Για τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στην κοινωνία, βιασμοί, ληστείες, φόνοι κλπ, δεν σχολιάζουν ή και αν σχολιάσουν τα περνούν στα ψιλά γράμματα.
Και ενώ ο άνθρωπος έχει όλα τα υλικά αγαθά για να μπορέσει να ζήσει ευτυχισμένος και άνετος, ζει καθημερινά με τον φόβο. Με τον φόβο που τόσο επιτήδεια του εμφυτεύουν μέσω των ΜΜΕ.  
Ζούμε στην εποχή του τρόμου. Ζούμε στην εποχή της υποταγής των συνειδήσεων. Ζούμε στην εποχή του σκοταδισμού και της παράνοιας των αλαζόνων.
Όμως άνθρωπε, γύρνα μέσα σου. Κοίταξε την δύναμη που πηγάζει από την αθάνατη ψυχή σου. Θυμήσου τα θεϊκά λόγια που ειπώθηκαν στον Ορέστη….ΜΕΜΝΗΣΟ, ΜΗ ΦΟΒΟΣ ΣΕ ΝΙΚΑΤΩ ΦΡΕΝΑΣ.

Και ειδικά εσύ Έλληνα. Εσύ που είσαι ο στύλος του πολιτισμού. 

Εσύ με την πλούσια κληρονομιά που σου άφησαν οι πρόγονοι σου, θα επιτρέψεις στα σκουλήκια να σε υποτάξουν;

Θα επιτρέψεις σ΄αυτούς που τους έδωσες τα φώτα να σε τυφλώσουν;

Θα τους αφήσεις να σου πάρουν την ελευθερία ;

Την ελευθερία που είναι δικαίωμα σου, δοσμένο όχι από κάποιον υλικό άρχοντα, αλλά από τον ίδιο τον Δημιουργό;

Έλληνα, άνθρωπε, όρθωσε το ανάστημα σου και πάλεψε με τα θηρία που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πατρίδας σου.

Διώξε τα μιάσματα που μολύνουν το μυαλό σου.

Διώξε την εποχή του τρόμου και επανέφερε την εποχή του Φωτός!

Γιατί είμαστε το Φως της Οικουμένης και το Φως είναι δυνατότερο από το σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου