Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΞΑΝΑ...ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ…..ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!



Γράφει η Δέσποινα Λαζαρίδου
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε την άλωση της Πόλης. Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε, ότι οι βάρβαροι βρήκαν ανοιχτή την Κερκόπορτα και μπουκάραν στην Πόλη. Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε την ιστορία που θέλανε να μάθουμε.
Όμως υπάρχει και η άλλη εκδοχή της ιστορίας. Αυτή που πολλοί από μας, για λόγους συναισθηματικούς, δεν θέλουμε να την δεχθούμε. Αυτή που πολλοί από μας για λόγους πίστεως απορρίπτουμε. Αυτή που πολλοί από μας για λόγους άγνοιας και αμέλειας δεν την διαβάσαμε. 

Γιατί χάσαμε την Κωνσταντινούπολη; 

Προσωπική μου άποψη . Για τέσσερις σημαντικούς λόγους!!!

1ον .  Η εξάπλωση του Χριστιανισμού και η διδαχή του παρερμηνεύτηκαν, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι άνθρωποι για να σώσουν την ψυχή τους κλείστηκαν σε μοναστήρια. Και για να αποφύγω κάποιους που αγνοούν τον θεσμό του μοναχισμού, τους παραπέμπω στην Πένθεκτη οικουμενική σύνοδο, κατά την διάρκεια της οποίας θεσπίστηκε κατά κύριο λόγο ο θεσμός του μοναχισμού και ψηφίστηκαν οι κανόνες λειτουργίας των μοναστηριών. (Όποιος αμφιβάλλει, ας επισκεφτεί την βιβλιοθήκη της Θεολογικής σχολής και να το ερευνήσει!!!!)  Η στρατιωτική δύναμη των Βυζαντινών αποδυναμώθηκε κατά αυτόν τον τρόπο, αναγκάζοντας την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της εποχής εκείνης να καταφύγει στους μισθοφόρους. Αλλά για πόσο οι μισθοφόροι θα υπερασπίζονταν μια ξένη πόλη, μια ξένη χώρα; Και το πιο σημαντικό, πόσο θα αντέξει ένα κράτος να τους πληρώνει;;
2ον Η πολυπολιτισμικότητα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Με τις κατακτήσεις των Ρωμαίων στα έθνη της λεκάνης της Μεσογείου, τον διαχωρισμό της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε ανατολική με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και σε δυτική με πρωτεύουσα την Ρώμη, υπήρξε φυσικό επακόλουθο η διασπορά διαφόρων εθνοτήτων μέσα στην τεράστια αυτοκρατορία. Με αυτό χάθηκε η εθνική συνείδηση, εξαφανίστηκε ο όρος έθνος, εισβάλλανε ξένοι, οι οποίοι λαμβάνοντας την υπηκοότητα του ρωμαίου – και σύμφωνα με την μεταγενέστερη ονομασία, βυζαντινού – πολίτη αλλοτρίωσαν την αυτοκρατορία. Οι ξένοι πλέον δεν υπηρετούσαν κάποιο έθνος αλλά το κράτος. Τον θεσμό που υπηρετείς εθελοντικά και όχι υποχρεωτικά.
3ον Η πίστη των Βυζαντινών, ότι η Παναγία θα τους σώσει, χωρίς αυτοί καν να προσπαθήσουν να πολεμήσουν.  (Μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν κλεισμένο σε εκκλησίες και προσευχότανε αντί να πολεμήσει)
4ον Προδοσία . Το άνοιγμα της Κερκόπορτας.
Σήμερα, εφτά αιώνες μετά, συνεχίζουμε να θρηνούμε την χαμένη Κωνσταντινούπολη. Να αναπολούμε και να λέμε: πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα ΄ναι….
Και παρόλα αυτά φτάνουμε σήμερα σε μια εποχή όπου ο Έλληνας συνεχίζει να …επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη ενώ έχει την δυνατότητα να μορφωθεί, να ενημερωθεί, να ερευνήσει και να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος. 

Για να δούμε όμως τον εφιάλτη που ξαναχτυπά την πόρτα των αποχαυνωμένων Ελλήνων.  Γιατί περί εφιάλτη πρόκειται, τον οποίο θα τον ξαναζήσουμε και για αιώνες στο μέλλον θα θρηνούμε ίσως (Θεός φυλάξοι) την χαμένη Πατρίδα.
Τα σημεία του σημερινού εφιάλτη παραμένουν τα ίδια με αυτά που προανέφερα. Ας τα δούμε λοιπόν στην σημερινή μας εποχή.
Οι Έλληνες του σήμερα, κολλάνε στις προφητείες και επηρεάζονται  από κάθε είδους συνομωσιολογική θεωρία, που τους σερβίρεται έντεχνα από κάποιους επιτήδειους. Άλλοι περιμένουν τον μαρμαρωμένο Βασιλιά, άλλοι περιμένουν το ξανθό γένος (ομόδοξη Ρωσία), άλλοι τους εξωγήινους και άλλοι τους ολύμπιους που θα έρθουν. Κανείς όμως δεν σκέφτεται ….μήπως να δραστηριοποιηθώ μόνος μου να διώξω τους κατακτητές!! Κανείς δεν σκέφτεται ότι σε καμία θρησκεία ο Θεός δεν επεμβαίνει να βγάλει από την δύσκολη θέση κάποιον , αν ο ίδιος του δεν κινήσει τα χέρια του, δεν βάλει το μυαλό του να εργαστεί και δεν πολεμήσει για τα πιστεύω του. Και είναι βλασφημία η στάση μας αυτή απέναντι στον Θεό. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε αυτά που τόσο πλουσιοπάροχα μας χάρισε: νου, δύναμη, γνώση, θέληση και σε συνδυασμό με την πίστη να έρθει το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Η πολυπολιτισμική κοινωνία που τόσο έντεχνα μας σέρβιραν οι εβραιοκινούμενοι αριστεροί.  


 Αφήσαμε στο όνομα του ανθρωπισμού και της «φιλοξενίας» να εισβάλλει στον ελλαδικό χώρο, κάθε καρυδιάς καρύδι. Σήμερα στην Ελλάδα των 9 εκατομμυρίων Ελλήνων, έχουμε 30% μεταναστών  που νομιμοποιήθηκαν, λαθροεισβολείς (αυτοί που μπαίνουν παράνομα στην χώρα και δεν εκτελούνται όπως γίνεται σε άλλα κράτη), ελληνοποιημένους ξένους (που τους δόθηκε απλόχερα όχι η ελληνική υπηκοότητα αλλά η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!!!!) Με την εισβολή αυτών και το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, αναγκάστηκε η νεολαία της Ελλάδος να μεταναστεύσει σε άλλες πολυπολιτισμικές χώρες….(χαμός στο ίσιωμα δηλαδή). Αποδυναμώνεται πλέον η Ελλάδα όχι  μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και στον στρατιωτικό. Αρχίσανε να βάζουν οι προδότες πολιτικοί και τα κομματόσκυλα του ΥΕΘΑ (συγνώμη το εθνικής το βγάλανε γιατί το κάνανε …..μεικτό – να μην πω πιο βαριά λέξη και παρεξηγηθώ) ελληνοποιημένους ξένους: αλβανούς, πακιστανούς, γύφτους (συγνώμη ρομά). Δηλαδή σε όλους τους εχθρούς της Πατρίδας μας, τους δώσανε το δικαίωμα …να της επιτεθούν εκ των έσω!! Γιατί πιστεύετε ότι ο ελληνοποιημένος Αλβανός σε μια σύρραξη με την Αλβανία θα υπερασπιστεί την Ελλάδα;; Εάν το πιστεύετε πραγματικά είστε ή αφελείς ή ηλίθιοι!!!!
Και για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές, σας παραθέτω την φωτογραφία Αλβανών φαντάρων του ελληνικού στρατού που κάνουν το σήμα του UCK. Τα σχόλια δικά σας!!!!!! 

Δηλαδή ακολουθούμε την παροιμία που λέει…φύλαγε φίδι στον κόρφο σου τον χειμώνα να σε φάει το καλοκαίρι!!!!
Έλληνα δεν έμαθες;
Δεν διδάχτηκες τίποτε από τους προγόνους σου;
Δεν έμαθες τίποτε από τα παθήματα που μας δίδαξε η ιστορία μας;
Δεν σου έμεινε συναίσθημα για την Πατρίδα σου;;
Γιατί έγινες ένα με την αγέλη που οδηγεί στην καταστροφή την χώρα σου;
Γιατί ανέχεσαι τον αφανισμό της;   
Ένα θα πρέπει να θυμάστε !! Χωρίς χρήματα μπορείς να ζήσεις, φτωχικά μεν αλλά ζεις.
Χωρίς πατρίδα όμως;;;
Που θα πας όταν θα σε κυνηγήσουν;
Που θα θάψεις τους νεκρούς σου Έλληνα;
Που θα τους βρεις να τους ανάψεις το καντηλάκι τους;
Που θα στήσεις τα θεμέλια για τα παιδιά σου.
ΠΟΥ;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου