Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ, ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΣΜΟ ΣΑΣ.

Τέλος στα μετρητά σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση με τη θέσπιση φορομπόνους για όσους θα συναλλάσσονται αποκλειστικά με χρεωστική κάρτα. Στόχος της ομάδας που επεξεργάζεται το σχέδιο, είναι να αυξηθούν τα έσοδα από την απόδοση του ΦΠΑ, καθώς το ελληνικό δημόσιο χάνει κάθε χρόνο 6,6 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα Νέα, το σχέδιο επεξεργάζεται ομάδα στελεχών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και βασίζεται στην παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους, προκειμένου να πληρώνουν κάθε συναλλαγή του με “πλαστικό” χρήμα. Δηλαδή, μέσω χρεωστικών καρτών που θα συνδέονται με τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν εξετάζονται πρόστιμα και ποινές αν κάποιος δεν πληρώσει με κάρτα, αλλά κίνητρα για να πληρώνει αποκλειστικά με κάρτα.

Στο σχέδιο, προβλέπεται κλιμακωτή επιστροφή κεφαλαίου με κάθε συναλλαγή. Στα σούπερ μάρκετ, το κίνητρο για χρήση κάρτας θα είναι περιορισμένο. Αντιθέτως, τα κίνητρα θα είναι αυξημένα σε τομείς, όπως την παροχή υπηρεσιών γιατρών, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κλπ. H πληρωμή με κάρτα θα δίνει επιστροφή κεφαλαίου για παράδειγμα 10%. για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να έχουν μαζί τους μηχανήματα POS, για να μπορούν να χρεώνουν τις κάρτες των πελατών τους.

Κι επειδή είναι λίγο... ιδεατό κάθε υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος να διαθέτει αυτό το μηχάνημα, στη κυβέρνηση αναζητούν κοινοτικά κονδύλια ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση για την απόκτησή τους.

Το κρας τεστ σχεδιάζεται να γίνει με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Προβλέπεται όλοι να αποκτήσουν χρεωστικές κάρτες με ελάχιστη χρέωση ανά συναλλαγή τα 0,25 ευρώ. Οι φορολογούμενοι θα «εξαργυρώνουν» την επιστροφή κεφαλαίου, που θα έχουν κερδίσει κατά τη διάρκεια του έτους, με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Το επόμενο βήμα Αν το πρώτο βήμα επιτευχθεί, το επόμενο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ο ΦΠΑ να μην φθάνει καθόλου στα χέρια του επαγγελματία. Από τον καταναλωτή να πηγαίνει απευθείας στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κάθε επαγγελματίας θα διαθέτει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς. Στον πρώτο θα μπαίνει το καθαρό ποσό της συναλλαγής και στον δεύτερο, που θα είναι κλειστός, ο ΦΠΑ.

Ο επαγγελματίας δεν θα μπορεί να βάζει στην τσέπη τα χρήματα του δεύτερου λογαριασμού, που θα προορίζονται για την απόδοση του ΦΠΑ ή τον συμψηφισμό του με άλλες συναλλαγές του.
 
Πηγή: http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου