Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

NYT: "Έρχονται αποκαλύψεις για 10 νέες υποθέσεις με μίζες στα εξοπλιστικά"

Το άνοιγμα δέκα μεγάλων υποθέσεων στα εξοπλιστικά, για τα οποία δόθηκαν μίζες προκειμένου να πουληθούν οπλικά συστήματα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, προαναγγέλλουν οι New York Times επικαλούμενοι ανώτατη δικαστική πηγή στην Ελλάδα την οποία όμως δεν κατονομάζουν.

Μέχρι σήμερα, έχουν μείνει εκτός «κάδρου» οι προμήθειες από τις ΗΠΑ και μπήκαν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης κατόπιν των αποκαλύψεων για μίζες που έλαβε ή ξέρει του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα αυτές από τις Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αρχίζει να ξετυλίγεται το «κουβάρι» των μιζών και σε αμερικανικές προμήθειες;

Είναι απορίας άξιο πώς, παρ’ ότι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπροσώπους αμερικανικών οπλικών συστημάτων εμπλέκεται στα σκάνδαλα των εξοπλισμών και έχει κατονομασθεί από το κ. Κάντα για διακίνηση παράνομων χρημάτων στη λίστα με τα «λαδωμένα» συστήματα δεν υπάρχει κανένα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους NYT σε σχέση με τα εξοπλιστικά τονίζεται πώς «αναμένεται να ανοίξουν 10 μεγάλες υποθέσεις».

Μάλιστα στην εφημερίδα μιλάει δικαστική πηγή σε καθεστώς ανωνυμίας λέγοντας πως «η δικαιοσύνη είναι ξεχωριστή αρχή. Δεν παίρνω εντολές από τον πρωθυπουργό για ό,τι κάνω».

Κληθείσα η δικαστική πηγή (πρόκειται για γυναίκα όπως αναφέρει η εφημερίδα) να ορίσει το συνολικό ποσό που έχει πάει σε μίζες στα εξοπλιστικά στην Ελλάδα απάντησε, «θα πάρω σύνταξη και ακόμα δεν θα έχω μάθει». Αυτό επιβεβαιώνει πώς οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν και θα πληρώνουν δισεκατομμύρια ευρώ για να θησαυρίζουν κάποιοι άλλοι...

Οι δύο αυτές αναφορές τις δικαστικής πηγής είναι δεικτικές των αποκαλύψεων που έρχονται για τα σκάνδαλα στο χώρο των εξοπλισμών και είναι επίσης προφανές πώς γίνεται ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στο χώρο, με την τράπουλα να ξεναμοιράζεται.

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για το αίσθημα αδικίας που ένιωθαν οι Έλληνες πολίτες καθώς πλήττονταν από τα φορολογικά μέτρα, ενώ η ελίτ της χώρας έμενε στο απυρόβλητο. Προς ικανοποίηση πολλών, όμως συνεχίζει η εφημερίδα, αυτό αλλάζει καθώς η δικαιοσύνη λειτουργεί πλέον χωρίς πολιτικές πιέσεις και ξεσκεπάζει σκάνδαλα και περιπτώσεις διαφθοράς.

Η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά σε δύο κυρίες της Δικαιοσύνης, την 52χρονη Ελένη Ράικου και την 36χρονη Πόπη Παπανδρέου τονίζοντας την αποφασιστικότητά τους και τη συμβολή τους στη διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς.

Φαίνεται λοιπόν πώς το σκάνδαλα με τις μίζες στα εξοπλιστικά έχει συνέχεια. Εν αναμονή των αποκαλύψεων και της απάντησης του ερωτήματος αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και ποια είναι αυτά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου