Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ Η ΔΗΜΑΡ στο δρόμο Ρ.Τ.Ερντογάν: "Ανοίξτε το Τζιντζιρλί τζαμί των Σερρών"!

"Χέρι βοηθείας" στο νεο-οθωμανισμό προσφέρει η ελληνική Αριστερά, αφού τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και και ο ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν σε κινήσεις στήριξης των εξτρεμιστών της Θράκης και φυσικά στα απώτερα σχέδια της Άγκυρας για αναστήλωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ προχώρησαν στην κατέθεση ερώτησης στην Βουλή με την οποία ζητούν να επιτραπεί η προσευχη των μουσουλμάνων στο ανακαινισμένο Τζιντιρλί τζαμί, και την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ζητάει από τους μουσουλμάνους της Θράκης, να παραβιάσουν το νόμο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή για τους ιεροδιδασκάλους.

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα βλέπει την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία ως μια περιφέρεια και συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι της προσφέρουν τις αφορμές που χρειάζεται.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζιντιρλί τζαμί στις Σέρρες, για το οποίο πριν από λίγο καιρό κατατέθηκε ερώτηση από δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας) επειδή δεν δόθηκε η άδεια να τελεστεί προσευχή από μουσουλμάνους.

Ο Αχμέτ Ιλχάν, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής από πλευράς του κόμματος Κουβέλη,πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίοας και παρ’ ολίγον της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές, αφού προηγουμένως είχε περάσει και από άλλα κόμματα.

Μοναδικός του στόχος είναι να μπει στη Βουλή, απολαμβάνοντας προφανώς τις βόλτες του με κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό, που θα πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η «εξόντωση» του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Δίπλα του έχει πάντοτε γνωστό στην περιοχή χριστιανό δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γκιουντέμ». Για όσους δεν ξέρουν, το εν λόγω έντυπο είναι γνωστός αναμεταδότης των απόψεων του τουρκικού προξενείου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ, γενικά, οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα επιβίωσης, η «Γκιουντέμ» και η «Μπιρλίκ» ζουν και βασιλεύουν σαν να μην υπάρχει κρίση σε αυτόν τον τόπο…

Ο Αχμέτ Ιλχάν, εκτός από όλα τα άλλα, είναι και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης. Ενδιαφέρον έχει να επισημανθεί ποια οργάνωση ζήτησε να προσευχηθεί στο Τζιντζιρλί τζαμί των Σερρών, μόλις αυτό άνοιξε. Πρόκειται για τον Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης…!

Δηλαδή, για ένα ακόμη σωματείο υπεράσπισης και διάδοσης του τουρκισμού στη Θράκη, με στόχο να αυξήσει το κύρος των ψευτομουφτήδων.Γιατί ζήτησαν το Τζιντζιρλί τζαμί;

Όχι βέβαια για να προσευχηθούν.

Στόχος ήταν το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει επίσημα στον ιμάμη που θα όριζε ο ψευδομουφτής Ξάνθης,Αχμέτ Μετέ, το δικαίωμα να κάνει προσευχή στο Τζιντζιρλί τζαμί. Έτσι θα υπήρχε έμμεση αναγνώριση του Μετέ, αλλά και του «δικαιώματός» του να ορίζει ιμάμηδες και εκτός Θράκης.

Είναι το ίδιο κόλπο που πήγαν να κάνουν και στη Θεσσαλονίκη με το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, αλλά δεν τους βγήκε, γιατί το υπουργείο Παιδείας συνεννοήθηκε με τους νόμιμους μουφτήδες και όρισαν εκείνοι ιμάμηδες.

Kαι μέσα σε όλα είχαμε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν,ο οποίος φωτογραφηθείς πριν από λίγες ημέρες με ομάδα τουρκοφρόνων στην Γερμανία υπό την «σημαία της ανεξάρτητης Θράκης», επανέρχεται με ανακοίνωσή του -προς τους μουσουλμάνους της Θράκης- στο προσκήνιο με τον πλέον προκλητικό τρόπο.

Στην ανακοίνωσή του αυτή ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ζητά από τους μουσουλμάνους της Θράκης να μην υπακούσουν το νόμο -της Ελληνικής Βουλής- που αφορά τους ιεροδιδασκάλους, το γνωστό ως νόμο των 240 ιμάμηδων...

Αδυνατώντας ο ίδιος (προφανέστατα ελλείψει πολιτικού θάρρους) να τοποθετηθεί απέναντι σε έναν ψηφισμένο νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προτρέπει σε απείθεια, δηλαδή σε μη αποδοχή και εφαρμογή του νόμου, τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες τoποθετήθηκαν οι 23 πρώτοι μουσουλμάνοι ιεροδιδάσκαλοι σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης προκειμένου να διδάξουν το Κοράνιο στους μουσουλμάνους μαθητές!

Είναι νέα παιδιά, με όρεξη να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και σύγχρονες αντιλήψεις.

Η πρώτη αυτή ομάδα ανήκει σε έναν συνολικό αριθμό 64 ιεροδιδασκάλων που έχει προσλάβει στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υπάρξει σωστή ανάπτυξη και τις θρησκευτικής τους, αλλά και της εθνικής τους συνείδησης σε μία χώρα που δεν κάνει διακρίσεις στους πολίτες για το θρήσκευμά τους, αλλά απαιτεί να έχουν ισχυρή ελληνοκεντρική αντίληψη.

Οι 64 Ιεροδιδάσκαλοι (32 στη μουφτεία Κομοτηνής, 19 στη μουφτεία Ξάνθης και 13 στη μουφτεία του Διδυμοτείχου) προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με 9μηνες συμβάσεις με σκοπό να διδάξουν σε τεμένη και σχολεία το Κοράνι, όπως προβλέπει ο Νόμος 3536 που ψηφίστηκε το 2007 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε λόγω της λυσσαλέας αντίδρασης της Άγκυρας.

Η οποία Άγκυρα είχε δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας με τους εξτρεμιστές που ελέγχει μέσω του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, αλλά και των οργάνων της ΜΙΤ στην περιοχή: Ψευδομουφτήδες, ιμάμηδες, χρηματοδοτούμενες εφημερίδες και λοιπές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Θράκης.

Η υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας ήρθε μετά από αγώνα των εναπομείναντων πατριωτικών πυρήνων της κυβέρνησης Σαμαρά και την υποστήριξη του όλου ζητήματος από τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκο (ο οποίος ... τελείως τυχαία βάλλεται από όλες τις "προοδευτικές δυνάμεις" με κάθε ευκαιρία).

Αξιοσημείωτο και εντελώς… συμπτωματικό είναι ότι τα κόμματα που καταφέρονται εναντίον των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και προπαγανδίζουν παντού την ανάγκη να καταργηθεί η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης, είναι η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ΔΗΜΑΡ ελπίζουν ότι με λίγους ψήφους από την μειονότητα στην Θράκη θα εξασφαλίσουν την έισοδό τους στην Βουλή. Υπενθυμίζουμε την δημόσια ομολογία του Φώτη Κουβέλη, ότι ένας από τους λόγους που αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση ήταν η ψήφιση της τροπολογίας για τους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους της Θράκης.

Πάντως δεν έχει να κάνει με τα κόμματα η πολιτική που ακολουθείται στην Θράκη, είτε για ΝΔ, μιλάμε έιτε για ΣΥΡΙΖΑ έιτε για ΠΑΣΟΚ, είτε για ΔΗΜΑΡ,είναι όλοι το,ίδιο και ακολουθούν την ίδια μειδοτική επιλογή της υποχώρησης μπροστά στην Τουρκία, και του να αφήνουν το Προξενείο της Κομοτηνής να δρα ανεξέλεγκτα χωρίς αντίπαλο.Αδιαφορούν το ίδιο αρκεί να παίρνουν ψήφους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου