Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΙ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ...Η Συρία “κατακεραυνώνει” την Τουρκία: “Τα νέο-οθωμανικά σχέδια δεν περνάνε σ’ εμάς”

Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση του Ρ.Τ. Ερντογάν έδωσε η Συρία από το βήμα της Γενεύης 2, παρουσία όλων των υπουργών Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Ευ. Βενιζέλος. «Τα αρρωστημένα νέο-οθωμανικά σας σχέδια απέτυχαν παταγωδώς», είπε ο Βελίντ Μουαλλίμ στον Αχμέτ Νταβούτογλου που άκουγε τη χειμαρρώδη ομιλία του Σύρου υπουργού Εξωτερικών για το βρώμικο πόλεμο κατά της χώρας του από την Άγκυρα.

Αυτό που δεν τολμά να πει, ούτε καν να σκεφτεί, η ελληνική κυβέρνηση (γιατί άραγε;) στην Τουρκία, η οποία ανέχεται τις καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη, το είπε Βελίντ Μουαλλίμ: Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία να παίξετε με τα νέο-οθωμανικά σχέδια.

«Μόνο ως βλακεία μπορεί να χαρακτηρισθεί η επιθυμία πραγματοποίησης των ιστορικών ονείρων που έχετε στα άρρωστα μυαλά σας», είπε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στον Αχμέτ Νταβούτογλου για το ρόλο της Τουρκίας στην κρίση της Συρίας.

«Παντού, από την Τυνησία και την Αίγυπτο ως την Συρία η Τουρκία ενεπλάκη σε συνωμοσίες. Αυτοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μάθουν τίποτε από την ιστορία χάνουν το σήμερα. Η ιστορία λέει πως όταν φλέγεται το σπίτι του γείτονα και το δικό σου σπίτι δεν είναι ασφαλές», ήταν οι κεραυνοί που έριξε ο απεσταλμένος του Μπασάρ αλ Άσαντ στο Μοντρέ της Ελεβετίας για τη Γενεύη 2.

Θυμίζεται πώς η Αίγυπτος εκδίωξε τον Τούρκο πρεσβευτή στο Κάιρο μετά την παρέμβαση που επιχείρησε η Άγκυρα στα εσωτερικά της χώρας για να το παίξει εγγυήτρια δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου.

Ο Βελίντ Μουαλλίμ άσκησε φυσικά σφοδρή κριτική στην Τουρκία για τα όπλα με τα οποία ενίσχυσε τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία. «Η κυβέρνηση Ερντογάν έδωσε στα εδάφη της καταφύγιο στους τρομοκράτες, τους εξόπλισε και τους έστειλε στην Συρία. Δεν αντιλήφθηκαν όμως πως αυτά μια μέρα θα γυρίσουν εναντίον τους», προειδοποίησε τους Τούρκους.

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τον άνθρωπο που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος κράτησε «όμηρο» επί ώρες στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Φαίνεται πώς δεν ήθελε να δυσαρεστήσει το φίλο του Αχμέτ Νταβούτογλου και τις ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό δεν παίρνει και θέση για τις σφαγές των Ελληνορθόδοξων στη Συρία από τους ισλαμιστές αντάρτες.

ΠΗΓΗ:  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου