Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Πικρές αλήθειες αλλά και ελπίδα από Νάιτζελ Φάρατζ για τα Μάρμαρα και την ανάκαμψη

Πικρές αλήθειες αλλά και υπόσχεση για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα έδωσε ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα έχει αναδειχθεί σε λαϊκό ήρωα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών για τις καθαρές θέσεις και τοποθετήσεις τους απέναντι στην Τρόικα.

Πριν λίγο σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε σχετικά, σε ερώτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων:

«Δεδομένης της κατάστασης στην Αθήνα, θα ξέρετε ότι υπήρξαν και κλοπές έργων τέχνης. Ας έχουμε αυτήν την συζήτηση όταν θα έχετε ανακάμψει, με την επιστροφή της δραχμής και της δημοκρατίας σας. Πιστεύω ότι στο μέλλον με μια εύλογη διαπραγμάτευση να γυρίσουν τα Μάρμαρα στη χώρα σας. Πιστεύω όμως ότι αυτό που ενδιαφέρει το 30% των ανέργων είναι η επιστροφή στην ανάκαμψη και όχι τα Μάρμαρα».

Στη συνέχεια ο Φάρατζ υποστήριξε ότι μόνη λύση για να βγει η χώρα μας από την κρίση, είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή.

“Σας ζήτησαν να κάνετε φοβερές θυσίες για να μείνετε στο... ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης. Αν συνεχίσετε να υπακούτε και να κάνετε αυτά που σας λένε, θα πάτε προς την καταστροφή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε:

"Θα πρέπει η Ελλάδα να έχει το δικό της νόμισμα. Θα είναι δύσκολα, αλλά θα ανακτήσετε τη δημοκρατία σας. Πιστεύω ότι το κοινό νόμισμα δεν λειτουργεί για την Ελλάδα και είναι υπερτιμημένο. Υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, όταν επιστρέψει στη δραχμή. Θα υπάρξουν άμεσες επενδύσεις, θα παράγετε σε λιγότερο κόστος και θα είστε έτοιμοι να σταθεροποιηθείτε. Είναι πιο επικίνδυνο να παραμείνετε στην Ευρωζώνη, παρά να φύγετε από αυτήν".

Παράλληλα ο Βρετανός ευρωβουλευτής χαρακτήρισε υποκριτή τον Έλληνα πρωθυπουργό απατώντας σχετικά σε ερώτηση εάν ένιωσε ότι προσβάλλει τον ελληνικό λαό με αυτά που είπε στην ευρωβουλή:

“Δεν νομίζω ότι αυτό που είπα ήταν προσβλητικό για τον ελληνικό λαό. Προσβλητική είναι η υποκρισία του Αντώνη Σαμαρά που υποδύεται ότι αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη βούληση. Ο λαός έχει μπει σε μια γκρίζα ζώνη και πληρώνει ακριβά και με θυσίες τη συρρίκνωση της οικονομίας. Δεν του έχουν δώσει επιλογή. Ψεύδεται ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι εκπροσωπεί την ελληνική βούληση, γιατί η Ελλάδα κυβερνάται από την Τρόικα".Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου