Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΩΝ Bυζαντινή «πριγκίπισσα» έδινε χρήματα στους Ναζί

 Σημείωση : ΑΘ.ΕΛΛ.
ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 1900 (ΒΛ. ΑΡΘΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ.  ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ -MAN. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Η "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ " ΕΛΣΑ ΜΠΡΟΥΚΜΑΝ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ (ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΩΣ ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ), ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΠΡΟΥΚΜΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟΥ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ" ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ....Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!!!!!!!! Οι περισσότεροι Έλληνες πολέμησαν με πάθος τον ναζισμό και τις ιδέες του Χίτλερ.

Υπήρξε όμως, μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής, που ήταν προσωπική του θαυμάστρια και τον στήριζε οικονομικά, από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής του στην πολιτική.
Ήταν η, ελληνοβυζαντινής καταγωγής, κόρη του πρίγκιπα Τεοντόρ Καντακουζέν, (της γνωστής οικογένειας των Καντακουζηνών), Έλσα Μπρούκμαν.

Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πολλούς υποστηρικτές, πριν από την άνοδό του στην εξουσία.

Η «αυλή» του ήταν οργανωμένη από την πρώτη περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία (1920-1923) και τον βοηθούσε με κάθε τρόπο, για την πραγματοποίηση της ιδέας της «Μεγάλης Γερμανίας».

- See more at: http://www.mixanitouxronou.gr/ellinikis-katagogis-prigkipissa-pou-chrima...

Επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης, κυρίες της γερμανικής ελίτ, εθνικιστικοί σύνδεσμοι, ακόμη και ιδιώτες, έγιναν χρηματοδότες του Χίτλερ πριν, αλλά και μετά το αποτυχημένο του πραξικόπημα το 1923.

Η Έλσα ήταν σύζυγος του ιδιοκτήτη γνωστού οίκου τέχνης, Χιούγκο Μπρούκμαν, που ήταν θιασώτης του Χίτλερ και αργότερα μέλος του κόμματός του.
Ο άντρας της, ασπαζόταν τις ιδέες του Χίτλερ και η Έλσα ήταν προσωπική του θαυμάστρια και δήλωνε γοητευμένη από το ηγετικό του προφίλ.

Σε προσωπικό χειρόγραφό της, η Έλσα περιέγραψε την πρώτη της συνάντηση με τον Χίτλερ, όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.
Ο Χίτλερ στη φυλακή του Λαντσμπεργκ στη Βαυαρία

Ο Χίτλερ στη φυλακή του Λάντσμπεργκ στη Βαυαρία.

Ο μελλοντικός ηγέτης της Γερμανίας, μετά το πραξικόπημά του, που ονομάστηκε «πραξικόπημα της μπυραρίας», είχε κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας και απόπειρα ανατροπής του δημοκρατικού καθεστώτος και εξέτιε την πεντάχρονη ποινή φυλάκισής του.

Η Έλσα έγραψε στο σημείωμά της:

«Ήταν τον Μάιο του 1924, όταν επισκέφτηκα τον Φύρερ στη φυλακή του Λάντσμπεργκ. Τότε που πήγα να δω τον άνθρωπο, το όνομα του οποίου είχα ακούσει τόσες και τόσες φορές. Τον άνθρωπο, που οι λόγοι του μου είχαν δώσει πίστη και με είχαν κάνει να οραματιστώ μια νέα Γερμανία. Να του σφίξω το χέρι για πρώτη φορά και να του επισημάνω την αφοσίωσή μου στο πρόσωπο και στη δουλειά του.

Ήταν άραγε το Λαντσμπεργκ, το τέλος;

Το ήξερα με πίστη, βεβαιότητα και φωτεινή γνώση. Είτε ήταν ελεύθερος είτε φυλακισμένος, είτε συνέχιζε την πολιτική του άμεσα είτε αργά και με δυσκολία, θα παρέμενε ο Φύρερ και χάρη στη θέλησή του, οι άνθρωποι θα γίνονταν τρανοί και το όραμά του πραγματικότητα.
Αυτή η στιγμή της πρώτης μας συνάντησης ήταν καθοριστική για μένα, γιατί είδα στο πρόσωπο του άνθρωπου που κοίταζε, την απλή ανωτερότητα που ριζώνει και στην ίδια τη ζωή. Την ίδια εντύπωση είχα κάθε φορά που είχα βρεθεί στον ίδιο χώρο με τον μεγάλο Φύρερ».

Η αφοσίωση της πριγκίπισσας ήταν τέτοια, που ακόμα και όταν η ίδια δεν μπορούσε να τον βοηθήσει προσωπικά, επιστράτευε όλους τους γνωστούς και φίλους του κύκλου της.

Συχνά, καλούσε τον ίδιο και τους ανθρώπους του στο σπίτι της, κάνοντάς του γνωριμίες που θα διεύρυναν τον κύκλο του.

Η μητέρα της Έλσας ήταν η κόμισσα της Βοημίας Ντέιμ- Στρίτεκτς, γεγονός που άνοιγε στη νεαρή θαυμάστρια του Χίτλερ πόρτες και προς την ελίτ της Αυστρίας.

Εκτός από ενδιαφέρουσες γνωριμίες, η Έλσα, εξασφάλιζε στον Χίτλερ μεγάλα χρηματικά ποσά, για να τον ενισχύσει.

Παρόλο που η επιχείρηση του συζύγου της, δεν της απέφερε σημαντικά πλούτη, εκείνη κατάφερνε να συγκεντρώνει τα χρήματα μέσω των πλούσιων φίλων της.

Η Έλσα ήταν σίγουρη, πως χρηματοδοτώντας τον Χίτλερ, συνεισέφερε με τον τρόπο της, στην ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση ολόκληρης της Γερμανίας.(mixanitouxronou.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου