Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΑΟΖ, μειονότητα κλπ: Ευτυχώς ο Ε.Βενιζέλος εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του...

Λίγα 24ωρα μετά την περίφημη αλυτρωτική δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν, ότι "Όλα είναι Θράκη και η Κομοτηνή και η Ξάνθη και η Θεσσαλονίκη" και ενώ είχε ήδη δηλώσει ότι «το Κόσοβο είναι Τουρκία» και ότι «οι πολίτες του Κοσόβου και της Τουρκίας ανήκουν στην ίδια χώρα» οι δύο χώρες που θίγονται άμεσα από αυτές τις δηλώσεις, η Ελλάδα και η Σερβία αντέδρασαν εντελώς διαφορετικά.

Ή καλύτερα η κυβέρνηση της Ελλάδας με υπουργό Εξωτερικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο αντέδρασε εντελώς διαφορετικά από την Σερβία.

Η δεύτερη έπραξε το αυτονόητο για ένα κράτος που έστω και ακρωτηριασμένο έχει ακομα εθνική υπερηφάνεια: Ακύρωσε την διάσκεψη κορυφής Σερβίας- Τουρκίας-Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με συνοπτικές διαδικασίες.

Μια διάσκεψη που θα γινόταν στο Βελιγράδι, στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ακύρωσε την τριμερή διάσκεψη διότι η Τουρκία, δηλαδή ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν ανακάλεσε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά εκεί δεν έχει να αντιμετωπίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έχει να αντιμετωπίσει τους πληγωμένους, μεν, αλλά υπερήφανους Σέρβους οι οποίοι επέμειναν ότι "Οι εξηγήσεις δεν ικανοποιούν τη σερβική κυβέρνηση".

Και απαίτησαν άμεση δημόσια συγγνώμη για να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Που να συγκρίνεις αντίδραση της ελληνικής και της σερβικής πλευράς. Εμείς με τις γνωστές πολιτικώς ορθές ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών και οι Σέρβοι χωρίς πολλά λόγια περνούν στην πράξη…

Η σερβική αντίδραση στις δηλώσεις Ερντογάν ότι… όλα είναι Τουρκία στα Βαλκάνια, βάζοντας μέσα Θράκη και Κοσσυφοπέδιο, ήταν αρχικά να του ζητηθεί να ανακαλέσει. Δεν το έκανε και αυτομάτως ματαιώθηκε η κοινή διάσκεψη Σερβίας – Τουρκίας και Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Στην Ελλάδα, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά ο Ε.Βενιζέλος και θεωρώντας ότι αυτό μόνο αν υποχωρήσει πλήρως στην Τουρκία, όπως επιτάσσουν οι δυτικοί, προκειμένου να μοιράσουν με ασφάλεια τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και της Ελλάδας, τα έδωσε όλα μέσα σε λίγη ώρα στον Αχμέτ Νταβούτογλου και την Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, "τουρκική" μειονότητα κλπ.

Ευτυχώς που ο Ε.Βενιζέλος αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό του και σε λίγο καιρό θα είναι μια μακρυνή πολιτική ανάμνηση για τον τόπο. Γιατί σήμερ αο Ε.Βενιζέλος μίλησε εξ ονόματος του ... εαυτού του και μόνο. Η Ελλάδα ήταν αλλού: Στο Πεδίο Βολής Κρήτης και η φλόγα από τον κινητήρα των S-300PMU-1 φώτισε όλη την Ανατολή...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου