Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γαλλία: "Tο 68% δεν επιθυμεί επέμβαση στη Συρία"

Ποσοστό άνω του ενός στους δύο Γάλλους (68%) δηλώνει αντίθετο στην οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στη Συρία, στο ενδεχόμενο να υπάρξει μία διεθνής επέμβαση στη χώρα αυτή, προκύπτει από σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Ifop, για λογαριασμό της εφημερίδας Φιγκαρό, και δημοσιεύεται σήμερα.

Στην ερώτηση «θα ήσασταν υπέρ, ή κατά μίας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία;» το 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι αντίθετοι σε μία τέτοια δράση, έναντι 45% στις 29 Αυγούστου. Αυτοί που τάσσονται υπέρ μίας επίθεσης στη Συρία αντιστοιχούν μόλις στο 36%, έναντι 55% στις 29 Αυγούστου.

Μεταξύ των όσων τάσσονται κατά της επέμβασης, το 45% ανήκει στην αριστερά, το 75% είναι ψηφοφόροι του κυριώτερου κόμματος της δεξιάς αντιπολίτευσης UMP, ενώ το 77% δηλώνει ότι υποστηρίζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Στην δε ερώτηση «εάν υποτεθεί ότι γίνεται μία τέτοια επέμβαση, θα ήσασταν θετικοί σε μία στρατιωτική εμπλοκή της Γαλλίας;» το 68% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι». Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες από το αντίστοιχο της έρευνας στις 29 Αυγούστου. Παράλληλα, όσοι τάσσονται υπέρ μίας γαλλικής εμπλοκής αντιστοιχούν στο 32%, έναντι 41% στα τέλη Αυγούστου.

Μεταξύ των αντιθέτων στην εμπλοκή της Γαλλίας, το 48% δηλώνει ψηφοφόρος της αριστεράς, το 76% του UMP και το 83% του Εθνικού Μετώπου. Στην έρευνα συμμετείχαν 972 ενήλικοι άνω των 18 ετών.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου