Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τοmahawk μπορεί να καταρριφθεί από ρωσικό πλοίο" - Θα χτυπήσουν αεροδρόμια

Aκόμα και πιθανή κατάρριψη Tomahawk από ρωσικό πλοίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ με το πρόσχημα της απειλής ενάντια στα ρωσικά πλοία. Την ίδια ώρα το κινεζικό αποβατικό που,πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα μεταφέρει μαζί του 1000 Κινέζους πεζοναύτες, και οι Αμερικανοί θλελουν να επεκτείνουν τις προσβολες από αέρος και στις αεροπορικές δυνάμεις του Άσαντ.

Επιβεβαίωση του defencenet.gr από τον ισραηλινό ιστότοπο Debka περί αφίξεως στην ανατολική Μεσόγειο μεγάλου κινεζικού αποβατικού. Οι ισραηλινοί αποκαλύπτουν και το φορτίο του πλοίου, πρόκειται για 1000 Κινέζους πεζοναύτες! Επρόκειται για το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων LPD 999 Jinggangshan. Οι Ισραηλινοί επιβεβαιώνουν και την ύπραξη αριθμού κινεζικών πολεμικών πλοίων, τα οποία το Πεκίνο απέστειλε κρυφά στην περιοχή απέναντι από τις ακτές της Συρίας.

Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα πραγματοποιεί μια τόσο μεγάλη ναυτική αποστολή μακριά από τις θάλασσές της. Ούτε στα χρόνια του Μάρκο Πόλο και του αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν δεν απομακρύνονταν οι Κινέζοι από την περιφέρειά τους, κάτι που δείχνει ότι δεν τους αρέσει να "γράφουν" οι Αμερικανοί την νομιμότητα και την ψήφο τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα "παλαιότερα των υποδημάτων τους" και να προχωρούν σε επέμβαση στην Συρία, βοηθώντας ουσιαστικά την Αλ Κάιντα και τους ισλαμιστές αντάρτες.Άλλωστε είναι θέμα που αφορά την Κίνα καθότι διαθέτει στην επικράτειά της τους Ουιγούρους Τούρκους φανατικούς ισλαμιστές που επιζητούν απόσχιση, και πολλοί από αυτους πολεμούν τώρα στην Συρία εναντίον του Άσαντ.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν είναι φανερό ότι η επέμβαση που σχεδιάζουν είναι μείζονος σημασίας, έχουν ως στόχο να αλλάξουν τη ροή του πολέμου υπέρ των ισλαμιστών και της Αλ Κάιντα, και δικαιολογούνται συνεχώς πίσω από ψέμματα προσχολικής ηλικίας, που και αυτά συμβάλουν στην καταστροφή της όποιας εικόνας τους.

Στόχος όπως λένε και ήδη σας έχουμε αποκαλύψει δεν θα είναι τα ίδια τα χημικά του Προέδρου Άσαντ, αλλά οι μονάδες που τα διαχειρίζονται και τα αποθηκεύουν.Θέλουν καταστροφή της 4ης Μεραρχίας (της Προεδρικής Φρουράς) γιατί αυτή χρησιμοποιήσε δήθεν τα χημικά στις 21 Αυγούστου. Ο πραγματικός λόγος όμως είναι για να αφήσουν την Δαμασκό απροστάτευτη στην σχεδιαζόμενη επίθεση των ισλαμιστών και της Αλ Κάιντα που πιστεύουν ότι θα επικρατήσουν με τις ίδιες μεθόδους όπως και στη Λιβύη.

Όπως αποκαλύπτει το DEBKA στο στόχαστρο θα μπουν και οι αεροπορικές δυνάμεις του Άσαντ και θα χρησιμοποιηθούν F-22 από την βάση του Al Udeid στο Κατάρ. Δηλαδή πλήρης επέμβαση των Αμερικανών υπέρ των αιώνιων "εχθρών" τους της Αλ Κάιντα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει σενάριο που παίζει στα αρβικά ΜΜΕ. Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη δύνανται να καταρρίψουν πυραύλους Tomaxok εάν κινδυνεύει η ασφάλεια των πλοίων τους
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο , η Ρωσία μπορεί να καταρρίψει οποιουσδήποτε πυραύλους που «ίπτανται» πολύ κοντά στις ρωσικές μονάδες επιφανείας, αν ο κυβερνήτης αποφασίσει ότι ο πύραυλος θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει το πλοίο, ανέφεραν αραβικά ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή , εάν πραγματοποιηθεί παρόμοια εκτόξευση πυραύλων στην ανοιχτή θάλασσα εκτός των χωρικών υδάτων ενός συγκεκριμένου κράτους ( βλέπε Συρία) , πραγματοποιώντας ευθεία στρατιωτική επίθεση , το Ρωσικό Ναυτικό δεν θα εμπλέκονταν στη σύγκρουση .

Υπενθυμίζεται ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία δεν θα προσεγγίσουν τις συριακές ακτές πιο κοντά από 300 μιλίων, καθώς «φοβούνται» το πυραυλικό σύστημα yakhont το οποίο έχει προμηθεύσει πρόσφατα η Ρωσία τη Συρία . Στην περίπτωση αυτή αμερικανικά πλοία θα βρίσκονται στην ανοιχτή θάλασσα , κοντά όμως αναγκαστικά στα ρωσικά πλοία .

Αν η επίθεση πραγματοποιηθεί, οι διοικητές του ρωσικού ναυτικού κατά την κρίση τους, μπορούν να διαπιστώσουν εάν οι πύραυλοι θα μπορούσαν να απειλήσουν ρωσικά πλοία και να τους καταστρέψουν, συνεχίζει το δημοσίευμα .

Εν τω μεταξύ , οι ειδικοί στρατιωτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει τέτοια «πράξη» , επειδή έμμεσα εμπλέκεται και η ίδια στη σύγκρουση ξεκινώντας ένα παγκόσμιο πόλεμο.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, εδώ έχουμε να κάνουμε με το παγκόσμιο γεωπολιτικό γόητρο. Και όταν οι δυνάμεις του πλανήτη κατεβάζουν τους στόλους τους δίπλα ο ένας στον άλλο, σίγουρα δεν το κάνουν για βόλτα.Αλλωστε παρότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν την συντριπτική υπεροχή τους στο ναυτικό, ξέρουν και οι ίδιοι ότι εαν πειραχτεί ένα ρωσικό πλοίο τότε θα μιλήσουν άλλα όπλα, στα οποία η Ρωσία διαθέτει από ισοδυναμία έωςκαι υπεροπλία, και μιλούμε για πυρηνική ισχύ, όπου όλες οι συμβατικές δυνάμεις γίνονται ξαφνικά διακοσμητικές. Μπορεί πολύ εύκολα να πλησιάσει τα πλοία της στα αμερικανικά και τότε οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναλάβουν το ρίσκο να εκτοξεύουν πυραύλους πάνω από τα ρωσικά πλοία.

Το θέμα είναι ποιός από όλους επιθυμεί να τραβήξει το "σκοινί" μέχρι τέλους, ή απλά θα καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό, σε αυτό το game of terror.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου