Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καταργείται η άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο

Την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος, προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην κινητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν πρόκειται μονάχα για ένα προαπαιτούμενο αλλά και για ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης του προσωπικού του Δημόσιου. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του πως η κυβέρνηση θα «είναι συνεπής» στο στόχο που έχει θέσει για ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός «μέσα σε δύο μήνες πήγαμε από το μηδέν σε πενταψήφιο αριθμό» υπαλλήλων.

Όσον αφορά το δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα αφορά ακόμα 12.500 εργαζόμενους έως το τέλος του έτους, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου», δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Ειδικά για τα εν λόγω νομικά πρόσωπα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα, ενόψει της επιστροφής της τριμερούς στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου