Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μεταξύ των πιο δυστυχισμένων οι Έλληνες...

Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους Ελληνες τους δεύτερους πιο δυστυχισμένους πολίτες στην Ευρωζώνη μετά την Πορτογαλία, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα εμφανίζει παγκοσμίως την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των κατοίκων της μετά την Αίγυπτο, όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την «Εκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013», η Ελλάδα καταλαμβάνει την 70η θέση ανάμεσα σε 156 χώρες, με την μείωση που εμφανίζει η χώρα σε σχέση με τα προ κρίσης χρόνια και μετά, να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως μετά από την Αίγυπτο, ενώ και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση, εμφανίζουν μεγάλες μειώσεις, με την Ισπανία να παρουσιάζει την έκτη μεγαλύτερη μείωση, την Ιταλία την όγδοη και την Πορτογαλία την 12η.

Οσον αφορά την Ευρωζώνη ειδικότερα, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες μαστίζονται από την οικονομική κρίση, με την Πορτογαλία να είναι η πιο δυστυχισμένη χώρα και την Ελλάδα να ακολουθεί.

Η έκθεση υπογραμμίζει πως οι μειώσεις της ευτυχίας δείχνουν πόσο μεγάλη επίπτωση έχει μια αντικειμενική οικονομική κρίση πάνω στην υποκειμενική ψυχολογική κατάσταση των πολιτών με την ανεργία να είναι η κύρια αιτία που καταρρέει η ευτυχία των πολιτών.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

 Αυτός ήταν και ο στόχος των Ευρωπαίων δικτακτόρων. Να δημιουργήσουν έναν λαό φάντασμα, δυστυχισμένο και ανίκανο να πολεμήσει. Ο Έλληνας ανέκαθεν φημίζοτανε για την ζωντάνια του. Δούλευε για να ζεί και όχι ζούσε για να δουλεύει, πράγμα που εξόργιζε τα πρόβατα της ΕΕ, οι οποίοι φτιάξανε κοινωνίες με μοντέρνους σκλάβους, που ζούνε για να απολαμβάνουν ένα πιάτο φαϊ και 10 μέρες το χρόνο, διακοπές στον Νότο. Τους περάσανε το μήνυμα ότι είναι "πολιτισμένοι"! Μόνο που αν κοιτάξουν μέσα τους βαθιά, δεν έχουν να παρουσιάσουν ούτε δείγμα πολιτισμού και πρόοδου. Όχι αγαπητοί συμπατριώτες. Η στατιστική αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, τα οποία θέλουν να προβάλλουν για να ρίξουν και άλλο το ηθικό των Ελλήνων. Μην λυγίζετε!!! Σκεφτείτε ότι στην Ελλάδα ζούνε πολλές χιλιάδες "ευρωπαίοι" που επιβιώνουν και αγωνίζονται. Για ποιο πεσμένο ηθικό λοιπόν μας μιλούν? Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, σίγουρα υπάρχουν αντιξοότητες, ανεργία, φτώχεια κλπ. Και???? Έχετε ψυχή? Έχετε καρδιά? Παλέψτε λοιπόν. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να σας τα κλέψουν, εκτός αν τα παραδώσετε μόνοι σας!!! Ψηλά το ξερό Ελληνικό κεφάλι !!! Ελάτε να τους αποδείξουμε ότι ο γνήσιος Έλληνας δεν λυγίζει, αλλά αγωνίζεται και τους αλλάζει τα πέταλα. Το έχουμε αποδείξει επανειλλημένως στην ιστορία μας. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.
Δέσποινα Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου