Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η τρόικα απαιτεί ''λουκέτο'' στον ΟΣΕ για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων!

Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ, κάτι που είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβουμε: Οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ είναι οι Ρώσοι της Russian Railways. Αν δεν κλείσει ο ΟΣΕ καταλήγει στην ρωσική κρατική εταιρεία, αφού εδώ δεν υπάρχουν ... Αζέροι να προσφέρουν ψίχουλα και να τον αγοράσουν όπως έκαναν με την ΔΕΣΦΑ.

Άρα ο ΟΣΕ που είναι ένα κρίσιμο δίκτυο, πρέπει να κλείσει και όχι να πουληθεί. Μετά θα έρθουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και θα κανιβαλίσουν κομμάτι-κομμάτι τον Οργανισμό.

Κατ'αυτό τον τρόο κρατάνε μακριά από την Ρωσία και τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης για τα οποία ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς τους εταιρείες από την Μόσχα,αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα αγοραστεί από αυτούς ο ΟΣΕ για να μπορούν να αξιοποιηθούν τα λιμάνια κια να διασυνδεθεί η Αλεξανδρούπολη ή η Θεσσαλονίκη με την αχανή ρωσική επικράτεια μέσω των Russian Railways.

Όμως κάτι τέτοιο θα προσέδιδε στην Ρωσία στρατηγικό πλεονέκτημα και ειδικά εν όψει τον εξελίξεων στην Συρία οι οποίες θα διαρκέσουν πολλά χρόνια όχι μόνο εκεί, αλλά και στο ευρύτερο γεωσύστημα της Α.Μεσογείου και αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το θέλουν ούτε το ΔΝΤ (ΗΠΑ), ούτε η Γερμανία (ΕΕ, ΕΚΤ) και συνεπώς προτιμούν να κλείσει ο ΟΣΕ...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», επιπλέον, ζητούν αναδιάρθρωση στις εφορίες με απολύσεις υπαλλήλων, μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και τη λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για τα έτη 2015 και 2016.

Εξάλλου, η γνώμη των δανειστών είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη μικρότερο δημόσιο και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα (μετά τις γερμανικές εκλογές) αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους και να ξεκινήσουν νέο γύρο ελέγχων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup του Νοεμβρίου.

Θέλουν μία Ελλάδα, χωρίς κρατικό μηχανισμό, χωρίς αμυντική βιομηχανία, χωρίς υποδομές. Μία χώρα εξαθλιωμένη, για να είναι πάντα υποτελής τους!

 ΠΗΓΗ :  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου