Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Νέος κύκλος βίας στο Ιράκ με τουλάχιστον επτά νεκρούς

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε νέα επεισόδια βίας στο Ιράκ, ανάμεσά τους τρεις σε επίθεση που έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από μια στρατιωτική βάση τη στιγμή που έβγαιναν από αυτήν νεοσύλλεκτοι.

Η επίθεση αυτή, στην οποία τραυματίστηκαν επίσης 12 άνθρωποι, σημειώθηκε σε ένα χώρο στάθμευσης που γειτνιάζει με τη βάση, στο Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν τουλάχιστον ένας στρατιώτης, σύμφωνα με τον γιατρό Μοχάμεντ Αμπντάλα του νοσοκομείου της πόλης αυτής.

Δύο ακόμη στρατιώτες σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις στη χώρα. Κοντά στην Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός καθώς διερχόταν από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί μια οχηματοπομπή. Εξάλλου ένας λοχαγός των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στην Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Επίσης στην Μοσούλη, δύο πολίτες δολοφονήθηκαν μέσα στα σπίτια τους σε δύο χωριστές επιθέσεις.

Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την βομβιστική επίθεση ενός καμικάζι σε ένα σιιτικό τέμενος της Βαγδάτης, με τουλάχιστον έναν νεκρό. Ένας δεύτερος καμικάζι λιντσαρίστηκε από ένα εξοργισμένο πλήθος πριν προλάβει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Τα αιματηρά επεισόδια βίας είναι σχεδόν καθημερινά στο Ιράκ κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους φέτος, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει πληροφοριών από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για πάνω από 5.000 νεκρούς φέτος.

ΠΗΓΗ : defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου