Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

''Η Ελλάδα καλύτερα να φύγει από το ευρώ για να σωθεί''

Στα πακέτα ''διάσωσης'' τα οποία έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται η γερμανική οικονομική ιστοσελίδα finanz.de, η οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση στη χώρα δεν είναι απλά «απογοητευτική», αλλά είναι και καταστροφική.

Η γερμανική ιστοσελίδα, χαρακτηρίζει «φιάσκο» το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και επισημαίνει ότι με το άθροισμα των πακέτων η χώρα παίρνει κάθε μήνα περίπου 4,5 δισ. ευρώ για την διάσωση της. «Ολες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτά τα χρήματα, μπορούν πολύ απλά να περιγραφούν με τις λέξεις ''πολύ απογοητευτικές'', αλλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι όλα τα πακέτα διάσωσης είναι ''καταστροφικά'' και ''ανυπόφορα''. Χάρη στη λιτότητα που έχει επιβάλλει η Τρόικα στην Ελλάδα, η χώρα είναι σε μια βαθιά οικονομική κρίση και το πολιτικό σύστημα θυμίζει περισσότερο την τελευταία φάση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, παρά μια σταθερή δημοκρατία».

Στη συνέχεια, η finanz.de αναφέρεται και στο κόστος που θα έχει το Grexit για την Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας πως «μαζί με τα ''πακέτα διάσωσης'' και το ''τελευταίο σωσίβιο'', ο λογαριασμός θα έχει εκτοξευθεί κοντά στα 450 με 500 δισ. ευρώ».

«Μπορεί να φαίνεται πολύ υψηλό το ποσό, ωστόσο είναι φθηνότερο από τις μακροπρόθεσμες δόσεις που χρειάζεται η οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας, από την στιγμή κυρίως που η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει μέσα στην Ευρωζώνη, κυρίως λόγω του συστήματος.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου