Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μεξικό: Εκκενώθηκαν περιοχές εξαιτίας της Ίνγκριντ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Μεξικό από τον τυφώνα Ίνγκριντ

Η τροπική καταιγίδα Ίνγκριντ που αναβαθμίστηκε σε τυφώνα το Σάββατο στα ανοικτά του Κόλπου του Μεξικού, πλήττει τις παράκτιες περιοχές της χώρας με καταρρακτώδεις βροχές υποχρεώνοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση περιοχών της μεξικανικής επικράτειας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο τυφώνας, ο βαθμός κινδύνου του οποίου αυξήθηκε από μέτριος σε ισχυρός κινήθηκε το Σάββατο σε απόσταση 315 χιλιομέτρων από την επαρχία Τουξπάν, στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού , ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μεξικού ( ΔΠΕ ). Ο τυφώνας συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα και κινείται βόρεια με ταχύτητα 11 χιλιομέτρων την ώρα.

Στην τελευταία της αναφορά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε καταρρακτώδεις βροχές στις επαρχίες Τσιάπας στα νότιοανατολικά, στη Βέρακρουζ στα ανατολικά και Ταμαουλίπας στα βορειοανατολικά, αλλά και σε άλλες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια του Μεξικού. Στην Βέρακρουζ οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου