Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αραβικό ενδιαφέρον για ενέργεια, αγορές ακινήτων και το Αναπτυξιακό Ταμείο

Πολύπλευρο ενδιαφέρον για τους τομείς της ενέργειας, του φυσικού αερίου, της αγοράς ακινήτων, των ιδιωτικοποιήσεων ΕΛΠΕ-ΔΕΗ-ΔΕΠΑ αλλά για το Αναπτυξιακό Ταμείο έδειξε η πολυμελής αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

Ειδικά για το Αναπτυξιακό ταμείο η αραβική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας της χώρας, δρ Soultan Al Jabe, ζήτησαν να «ωριμάσει» η ιδέα και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στη διαχείριση του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο άραβας υπουργός τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. «Φαίνεται ότι τα προβλήματα του παρελθόντος για επενδύσεις ξεπερνιούνται» τόνισε.

Πάντως, σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και η προστασία των επενδύσεων. Και τα δύο θέματα αναμένεται να διευθετηθούν άμεσα με διακρατικές συμφωνίες, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει υπογράψει την απόφαση για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης η οποία θα πρέπει κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ σχετικά με την προστασία των επενδύσεων έχει αποσταλεί προσχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία αναμένεται απάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου