Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έθεσε όρους ο Assad: «Να σταματήσουν οι ΗΠΑ να εξοπλίζουν τους τρομοκράτες»

Προ του κινδύνου να καταρρεύσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία πριν καλά καλά αρχίσει βρίσκεται η διεθνής κοινότητα ύστερα από τη συνέντευξη του ηγέτη της Συρίας Bashar Al Assad στην οποία έθεσε όρους για την καταστροφή των χημικών του όπλων. Και αυτό καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ στη νέα αυτή εξέλιξη.

Ο ηγέτης της Συρίας έδειξε ότι "δεν μασάει" και περιλαμβάνει σε πακέτο με τον διεθνή έλεγχο των χημικών όπλων της Συρίας να σταματήσουν οι δυτικοί, η Τουρκία και τα απολυταρχικά καθεστώτα του Κόλπου να εξοπλίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες και τους ισλαμιστές μισθοφόρους.

Ήταν θέμα χρόνου πριν ο ηγέτης της Συρίας γίνει πλέον πιο συγκεκριμένος για την επιδιωκόμενη συμφωνία για την παράδοση και καταστροφή των χημικών του και εκμεταλλευόμενος την υπαναχώρηση των ΗΠΑ στο θέμα της επίθεσης να θέσει τους δικούς του αυτή όρους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossia 24TV και που θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ, ο Assad αναφέρει μεταξύ άλλων πως η συμφωνία για τα χημικά θα εξαρτηθεί από το εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν την υποστήριξη τους στους αντάρτες που μάχονται την κυβέρνησης Συρίας.

Η παραπάνω δήλωση του Assad μπορεί να θέσει την συμφωνία εκτός ισορροπίας και η ένταση στην περιοχή να επανέλθει με απρόβλεπτους αυτή τη φορά κινδύνους;.

Πιο συγκεκριμένα ο basher Al Assad και από όσα έχουν γίνει γνωστά είπε:

Κάλεσε το /Ισραήλ να καταστρέψει τα δικά του όπλα μαζικής καταστροφής

Είπε ότι οι αντάρτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν χημικά εναντίον του Ισραήλ για να προκαλέσουν διεθνή παρέμβαση

Είπε πως η συμφωνία για την καταστροφή των δικών του χημικών όπλων θα εξαρτηθεί από το αν οι ΗΠΑ σταματήσουν την βοήθεια προς του τρομοκράτες

Είπε πως θα προχωρήσει στην συμφωνία εάν και εφόσον οι ΗΠΑ σταματήσουν την ρητορεία των απειλών εναντίον του

Κατηγόρησε την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, και το Κατάρ ότι υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στη χώρα του

Είπε πως η Συρία θα ξεκινήσει να παραδίδει τις πρώτες πληροφορίες για το χημικό της οπλοστάσιο ένα μηνά μετά την υπογραφή της συμφωνίας

Προειδοποίησε ότι ένας πόλεμος εναντίον της Συρίας θα οδηγήσει σε γενική ανάφλεξη όλη την περιοχή.

Είπε ότι καμία χώρα στη Μέση Ανατολή ιδιαίτερα το Ισραήλ δεν πρέπει να έχουν όπλα μαζικής καταστροφής

Είπε ότι είναι διατεθειμένος να στείλει τα πρώτα στοιχεία στον ΟΗΕ γύρω τα χημικά όπλα σύντομα

Επανέλαβε όμως ότι η υλοποίηση της συμφωνίας μπορεί να πάρει ένα μήνα

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τις ΗΠΑ για τους όρους που έχει θέσει ο Assad και τα πάντα αυτή την ώρα είναι ρευστά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου