Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ για εξαγορά πακέτο Olympic Air και Aegean


Επαναφέρουν το θέμα της πώλησης της Aegean αλλα΄και της Olympic Air, οι τουρκικές εφημερίδες, με την Turkish Airlines να θέλει να προχρήσει στην εξαγορά. Πρώτο το defencenet σας είχε ενημερώσει για την τουρκική αυτήγ πρόθεση.

Οι τουρκικές αερογραμμές (ΤΗΥ) σκέφτονται να αγοράσουν την ελληνική Aegean και την Olympic Air., γράφουν τουρκικές εφημερίδες , οι οποίες αναφέρουν επίσης πως λέγεται ότι οι τουρκικές αερογραμμές στοχεύουν να εκτελούν πτήσεις από την Αθήνα σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τουρκικές αερογραμμές αγόρασαν το 2008 τις αερογραμμές Βοσνίας- Ερζεγοβίνης αλλά αργότερα σε 4 χρόνια τις πούλησαν. Στη συνέχεια είχαν πραγματοποιήσει επαφές για την αγορά των Πολωνικών αερογραμμών LOT αλλά τελικά η αγορά δεν έγινε.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Vatan, Cumhurieyt και Turkiye , η THY που επιθυμεί να αγοράσει την Olympic Air για να μεγαλώσει στην περιοχή στην πρώτη φάση σκέπτεται να διατηρήσει την ονομασία Olympic και αργότερα να την ενσωματώσει πλήρως. Η τουρκική πολιτική αεροπορία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μαζί με το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης ως κόμβο (hub).Στόχος των τουρκικών αερογραμμών είναι να πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό.

Οι τουρκικές αερογραμμές ενδιαφέρονται και για την Aegean και αναμένεται στο μέλλον να καταθέσουν πρόταση και γι αυτήν, αναφέρει η Vatan.

Οι Τουρκικές Αερογραμμές διέψευσαν πληροφορίες και φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Airκαι της Aegean Airlines.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εστάλη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης « σε κάποια μέσα ενημέρωσης υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδεχόμενο εξαγοράς της Olympic Air και της Αegean Airlines. Tα δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ « η είδηση κυκλοφόρησε εδώ και έναν μήνα από διάφορα ελληνικά blog αναπαράχθηκε από ελληνικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης και οι Τουρκικές Αερογραμμές τώρα τη διέψευσαν».

Κάτι δεν μας λένε καλά. Προ ημερών σε άλλο δημοσίευμα της Zaman ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Τεμέλ Κοτίλ, δήλωσε ότι η εταιρεία του, όντως ενδιαφέρεται προς εξαγορά της Olympic Air, και ότι η προσφορά της Turkish Airlines είναι κατά 19 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη από αυτήν της Aegean που εχει εκδηλώσει επίσημη πρόταση για αγορά της Olympic Air. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Olympic που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα Zaman, επιβεβαίωσε την πληροφορία!

Tουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδίδαν ότι η πρόταση έχει κατατεθεί επίσημα για την πώληση του 100% της Olympic Air και αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στην οποία προσκρούει μέχρι στιγμής η συγχώνευση Olympic Air και Aegean.

Σημειώνεται πως η πρόταση που είχε δώσει η Aegean για να αγοράσει την Olympic Air, απορρίφθηκε για δεύτερη φορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ. Άρα πλέον βροισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες για τις αερομεταφορές μας εξελίξεις.

Ο σχεδιασμός των Τούρκων είναι ξεκάθαρος. Επιχειρούν οικονομική "απόβαση" εντός της χώρας τώρα που μπορούν.

Εν ολίγοις το όνειρο του Νταβούτογλου για επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξεκινά τελείως αναίμακτα από τον μεγαλύτερο αντίπαλό της την Ελλάδα.

Μετά τις μαρίνες θα λεηλατήσουν και τις αερομεταφορές, και φυσικά έπεται συνέχεια. Θα βλέπουμε την σημαία τους να ανεμίζει ανενόχλητη στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εμείς ως επιβάτες ούτε Θεσσαλονίκη δεν θα πετάμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την τουρκική εταιρεία, χωρίς το Τουρκικό Δημόσιο να επωφεληθεί από τα ναύλα μας.

Ο "χρυσός" Έλληνας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη, όταν ίδρυσε την ιστορική αεροπορική εταιρεία. Εαν το γνώριζε πριν την παραδώσει στο ελληνικό κράτος θα της έβαζε "μπουρλότο".


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου