Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το μεγαλύτερο ψηφιδωτό δάπεδο των Ελληνιστικών χρόνων βρέθηκε στην Καλαβρία

Το μεγαλύτερο και πιο αρθρωτά ψηφιδωτό δάπεδο των Ελληνιστικών χρόνων από την Μεγάλη Ελλάδα, ανακαλύφθηκε στην Monasterace Marina, αρχαία Kaulonia, στην  νότια Ιταλική περιφέρεια της Καλαβρίας. 

Πέρσι βρέθηκαν εδώ ψηφιδωτά δάπεδα που απεικονίζουν έναν δράκο κι ένα δελφίνι.  Αυτά που ανακαλύφθηκαν φέτος απεικονίζουν ένα μικρό δελφίνι, έναν νέο δράκο και ένα μεγάλο δελφίνι που μάχεται με τον δράκο που ανακαλύφθηκε πέρσι.

Η περιοχή ονομάστηκε "το δωμάτιο με τους δράκους και τα δελφίνια" και τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την παρουσία ενός από τα μεγαλύτερα ψηφιδωτά δάπεδα από τη Μεγάλη Ελλάδα, που καλύπτει έκταση 30 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Το ψηφιδωτό χρονολογείται ανάμεσα στο τέλος του 4ου και στις πρώτες δεκαετίες του 3ου π.Χ. αιώνα.

Οι ανασκαφές γίνονται υπό την επίβλεψη του Francesco Cuteri, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες με τη συμμετοχή φοιτητών του Ιταλικού πανεπιστημίου και φοιτητών από το κολέγιο της Bahia Blanca της Αργεντινής, υπό την επίβλεψη της Maria Teresa Iannelli, Εφόρου Αρχαιοτήτων της Καλαβρίας (ANSAmed).

ΠΗΓΗ: archaeologynewsnetwork.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου