Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ναός του Δία και της Ήρας ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη Sredna Gora, στην κεντρική Βουλγαρία ένα Θρακικό Ιερό και έναν Ναό προς τιμήν του Διός και της Ήρας. Όπως ανακοίνωσαν τα Βουλγαρικά ΜΜΕ η ανακάλυψη έγινε στη διάρκεια ανασκαφής από αρχαιολόγους του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με την επίβλεψη του Καθηγητή Ivan Hristov,  και του διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Bozhidar Dimitrοv.

Η περιοχή που βρέθηκε ο Ναός καλύπτει έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων περίπου. Η αρχαιότερη χρήση του Ιερού υπολογίζεται στην πρώιμη εποχή του σιδήρου, δηλαδή, τον 8ο με  6ο π.Χ. αιώνα, περίπου. Ο Ναός του Διός και της Ήρας θεωρείται ότι καταστράφηκε τον 5ο αι. μ.Χ. για να μπορέσουν να χτίσουν οι Χριστιανοί μία μικρή μονόκλιτη εκκλησία. 

Άλλα ευρήματα από το συγκεκριμένο σημείο περιλαμβάνουν νομίσματα από την εποχή του Βασιλιά Φιλίππου Β', του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο. Περιλαμβάνουν επίσης περίπου 1000 θραύσματα κεραμικών αγγείων που χρησιμοποιούνταν για προσφορές στον Ναό, όπως ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ ο Dimitrοv.

Ο  Dimitrοv δήλωσε πως η δουλειά των αρχαιολόγων για φέτος θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. 

ΠΗΓΗ: archaeologynewsnetwork.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου