Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο άνθρωπος που διέσυρε την Ελλάδα, θα πάει φυλακή;

Ο Γιώργος Παπακωνσταντινου είναι ο άνθρωπος που διέσυρε στην Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για δυο κυρίως λόγους: Ο πρώτος είναι ότι έκρυψε την διάσημη λίστα Λαγκαρντ και δεν την παρέδωσε ποτέ στις φορολογικές αρχές . Ο λόγος ; Ήθελε να κρύψει τους συγγενείς τους και κάποιους φίλους του επιχειρηματίες. Ο δεύτερος είναι ότι ουδέποτε δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα από τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών με αποτέλεσμα οι 3 του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ να κάνουν ό,τι ήθελαν.

Όλα αυτά πλέον έχουν αποδειχθεί . Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έδωσε την δική της μάχη ήδη από την ημέρα που αποκάλυψε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου σε πρώτο σελιδο δημοσίευμα της ότι υπάρχει μια λίστα που έχει έλθει στην Ελλάδα από την Γαλλία και περιέχει 2000 ονόματα μεγαλοκαταθετων της Ελβετικής Τράπεζας HSBC. Η λίστα όμως αυτή δεν υπάρχει σε κανένα υπουργικό γραφείο η στις φορολογικές αρχές. Το έγκλημα ήταν μέγα. Ο άνθρωπος που διακήρυττε την πάταξη της φοροδιαφυγής το μόνο που έκανε ήταν να κυνηγάει φαντάσματα, τους φτωχούς και τους συνταξιούχους και να τους κόψει λίγα ευρω από την σύνταξη τους.

Όλοι οι ισχυροί βρήκαν την απόλυτη προστασία στο πρόσωπο του. Ποτέ κανείς δεν λέχθηκε ποτέ κανείς δεν μπήκε φυλακή .

Αλλά πλέον πιστεύω μετά τις χθεσινές εξελίξεις περί της κατηγορίας για την απιστία σε βαθμό κακουργήματος όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μπαίνει φυλακή ένας βρετανός βουλευτής επειδή καταχράστηκε 15.000 λίρες και εδώ ο κάθε ένας πρώην υπουργός που ζημίωσε το δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρω να γυρνάει ελεύθερος σαν να μην συμβαίνει τίποτε…

[Του Γ. Δημητρομανωλάκη από protothema.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου