Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Το ΤΧΣ προχωρεί στην πώληση του νέου Ταχ. Ταμιευτηρίου

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και προς το σκοπό αυτό προσέλαβε ως σύμβουλο πώλησης την Goldman Sachs.
  Το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει καταθέσεις 11,2 δισ. ευρώ, χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων 6,8 δισ. ευρώ, ενεργητικό 10,9 δισ. ευρώ, παθητικό αξίας 14,6 δισ. ευρώ και μετοχικό κεφάλαιο ύψους 500 εκατ. ευρώ.
  Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα εκδηλώσουν όλες οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, δηλαδή οι Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.
  Η Goldman Sachs αναλαμβάνει τη διερεύνηση ενδιαφέροντος για το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και θα αξιολογήσει τις προσφορές που θα κατατεθούν.
  Πρέπει να σημειωθεί πως η ανακεφαλαιοποίηση αποτελεί αφετηρία για την ανασύνταξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος με βάση μια συνολική στρατηγική. Έχοντας ισχυρή κεφαλαιακή βάση, οι τράπεζες θα κληθούν να διαχειριστούν τις νέες τους δομές με στόχο την επίτευξη των μεγαλύτερων δυνατών συνεργειών, στο πλαίσιο μάλιστα και των σχεδίων αναδιάρθρωσης, τα οποία θα πρέπει να υποβάλλουν προς αξιολόγηση στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου