Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

4 συστοιχίες Patriot PAC-3 αγόρασε εσπευσμένα το ΚουβέϊτΕσπευσμένη πώληση αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot PAC-3 στο Κουβέϊτ ανακοινώθηκε πριν λίγο και αυτό μόνο άσχετο δεν είναι με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον Κόλπο.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) που έχει την ευθύνη για την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων σε ξένες χώρες, ειδοποίησε το Κογκρέσο για την επικείμενη πώληση 60 προηγμένων πυραύλων αναχαίτισης Patriot PAC-3, 20 σταθμούς εκτόξευσης, τέσσερα συστήματα ραντάρ και κέντρων ελέγχου, συν την εκπαίδευση του προσωπικού και τα ανταλλακτικά.

Η συμφωνία θα ανέλθει ύψος 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Κογκρέσο που έχει περιθώριο να εγείρει αντιρρήσεις εντός 30 ημερών, αναμένεται να εγκρίνει την πώληση.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ΗΠΑ έχουν προτείνει τη δημιουργία πυραυλικής «ασπίδας» που θα προστατεύει τα έξι κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC: Gulf Cooperation Council), δηλαδή, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου